През това време ти разгледах предишните участия и разбрах притеснението. Значи в една предна тема колега ти е отговорил. След като за стопанска 2017/2018 има регистрация като ЗП, то за данъчна 2018г. ще си ползва 60% НПР за всички субсидии, независимо, че ще ги получи в 2019-та.

Сподели ако искаш писмото
Този ЗП ФЛ ли е или ЮЛ? И питането писмено ли е отправено или е "една жена ми каза"?
Нещо не разбирам
А самия протокол правилно ли е съставен?
Имате неправилно отразен документ, открит след срока за корекции, т.е. след изтичане на периода за подаване на ддс декларацията. Пишете писмо свободен текст до НАП на основание чл.126 (3) т.2 ЗДДС, в което описвате проблема и молите Органът ;-) да предприеме действия по корекция. Посочвате и едно телефонче и чакате включване.
Господин Бъчваров на семинарите обяснява колко благосклонна е Агенцията, когато данъкоплатецът сам предприема действия по корекции, т.е.ние да сме инициаторите. :)
Мисля, че ще търсят пълни 12 месеца месеца в осигуряване.
Ще получава минимума - 9лв. на ден, за период от 4 месеца.
По постоянен адрес на ФЛ. Само заявленията за достъп до електронните услуги ги направиха да се подават във всяко ТД на НАП. На втория въпрос: прекъсване
Копи-пейст от Кодекса за социално, че иначе трябва да уточняваме периоди, Вие ще си ги видите

Ако по време на получаване на паричното обезщетение лицето започне да упражнява дейност - основание за задължително осигуряване по чл. 4 (разбирай трудов договор), която бъде преустановена след по-малко от 12 месеца, изплащането на паричното обезщетение се възстановява за оставащия към датата на прекратяването период, ако регистрацията на лицето в Агенцията по заетостта е направена в срок 7 работни дни от прекратяване на трудовата дейност. Ако регистрацията е направена след този срок по неуважителни причини, изплащането на паричното обезщетение се възстановява от датата на новата регистрация за оставащия към датата на прекратяването период, намален със закъснението.

И за трите месеца е почти така:
Безработните лица, придобили право на парично обезщетение по чл. 54а преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението за срок 4 месеца.

За 2019та минимума е 9лв.
Огромно благодаря на всички. Бъдете здрави
Да, благодаря ...аз тъкмо това прочетох.
А за 6-цата кога е срока?

Ще взема да преправя плащането и то да е в март и да подам и декларациите за осигуровките и декларацията по 55 за данъка и да знам, че е приключено всичко.
Нали ако сложа дата на 6-цата 31.03 всичко ще е ок?
Здравейте,
Имам ГД от март. Плащането е в април. Вчера подадох Д1 иД6.
Д6 е с код 4 , месец 3 и дата на начисляване/изплащане 30/04/2017.
Отхвърлени са:
Декларации обр.6 : Ред 1: (Колона 1) Дата на изплащане/начисляване не може да е в бъдещето. 

Декларации обр.6 : Ред 1: (Колона 1) Дата на изплащане/начисляване не може да е след датата на изпращане на декларацията. 

Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6.... 
 
Как трябва да ги подам?
Тези финансирания са необлагаеми, това ме притеснява.

Ще споделя отговора на въпроса ми, дано да съм полезна на някой друг /цялата дискусия я има във фейсбук групата на сайта кик/
Завежда се в счетоводния план по себестойност
В данъчния - с размера на собственото участие
В ГДД в увеличение са счетоводните амортизации
В намаление данъчните амортизации и прихода от финансиране
Аз не го разбрах, че с едно уведомление го е направила. То няма и как - прекратяването е 3, а ЕКАТТЕ е с код 2.

Аз точно това се зачудих. Как с един код и за двете. Така го направих - първо "предеклариране" и после освобождаване. Благодаря
Може ли колежката, която по-горе е написала, че е прекратила договор да каже как го е направила.
Изтеглих новата програма, попълвам като за прекратяване, пише ЕКАТТЕ, и като дам запис ми излиза съобщение, че полето трябва да е празно.
Как с едно уведомление се прави и да предекларираш, и да прекратиш?
Коефициентът за разпеделяемите приходи и разходи се изчислява на база нетните приходи от продажби.
"Нетни приходи от продажби" са сумите от продажба на продукция, стоки и услуги, генерирани от обичайната дейност на предприятието, намалени с търговските отстъпки, отбивите, рабатите и данъка върху добавената стойност.

Копирайте писмото на НАП моля
Здравейте,
Имам получено финансиране по програма Млад фермер през 2010г. Проектът е за създаване на орехова градина 29дка в рамките на 5 години. Приходът от финансиране се признава, когато градината започне да плододава. До момента съм набирала разходите за създаване като разходи за бъдещи периоди.
През 2016г. трябва да заприходя 7 дка като плододаващи, защото се оказа, че това са стари дървета, а останалите 22дка са новозасадени.
Съответно трябва да започна да признавам на приход някаква част от финансирането. Направих така: Първо разделих сумата на разходите за придобиване на 29дка, за да видя колко е разхода на декар и заприходих 7дка. Прилагам себестойностния метод. Заведох градината в счетоводния план. Прочетох, че не се завежда в данъчния, защото няма процент на собствено участие, както е по програмите с техниката (Мярка 121...4.1)
После разделих субсидията пак на 29дка, за да видя колко е плащането на дка и така изчислих каква част от нея е за тези 7дка. Признах приход пропорционално на амортизацията.
Но ме притеснява следното нещо /примерни цифри/: Амортизацията е 300лв., признатия приход 150лв....т.е. формира се резултат.
Някой има ли опит с Млад фермер? В системата Въпроси и отговори на НАП естествено пак нищо по въпроса.
Това е ясно. С данъка за 2015г.трябва да си купя актив за 8хил. през 2015та година и до края на 2016г.
С данъка за 2016г. трябва да си купя актив за 12хил.през 2016г. и до края на 2017г.

Ако с общата сума на данъка за двете години, си купя един актив през 2016та година, изпълнявам условието за инвестиране за годините и за двете години
Ама къде пише, че не мога да го натрупам като обща сума и да си купя един актив с данъка от двете години?
Ако имам преотстъпен данък за 2015г. - 4000лв. и за 2016г. - 6000лв.
Може ли да си купя през 2016г. един актив на обща стойност 20 000лв., т.е. да инвестирам данъка от двете години в един актив?
И на мен не ми харесват, но закона те задължава да заведеш актива в данъчния план на стойността на собственото участие /самофинансиране/ - виж чл.53 ал.1 ЗКПО