Ако продажбата на хляб е с ф-ра в колона 8а -код 07, сумата в колони 9 и 19 .Ако греша , моля поправете ме , тъй като не съм сигурна за колона 8а попълва ли се ако е ф-ра ?
Здравейте,

.....
ж) в полето „Доставка по чл. 163а или внос по чл. 167а от ЗДДС“ след изречението „Регистрирани лица, които прилагат отложено начисляване на данък при внос по чл. 167а от закона за стоки, описани в приложение № 3 на закона, посочват код „03“ в дневника за продажбите в колона 8а „Доставка по чл. 163а или внос по чл. 167а от ЗДДС“ се добавя:
„Регистрирани лица, които са доставчици по доставка на хляб с място на изпълнение на територията на страната, посочват код „07“ в дневника за продажбите в колона 8а „Доставка по чл. 163а от ЗДДС или внос по чл. 167а от ЗДДС“.
....

Това върши ли Ви работа?
Здравейте,
                    Моят софтуер след обновяването разнася получена фактура от доставчик по следния начин след поставяне на чек за код 07 и малко ръчна работа по настройките на документа /фактурата е с две отделни данъчни основи: една за 200.00лева с 20%  и една за хляба 100.00 с 0%/:

Дневник покупки:

Колона 8а-код 07
Колона 9-стойността на хляба 100.00
Колона10-200.00
Колона11-40.00

За продажбите от нас с отчет 115.00:

Дневник продажби:

Колона3-вид84
Колона 8а-код 07
Колона9-115.00
Колона19-115.00

При пробно подаване се чете от НАП без грешки.
Мисля, че това ще е моделът. Ако някой е засякъл нещо друго, моля да сподели...

Лека и спорна работа!!!

Здравейте,
                    В Декларацията в кл.18, в Дневника колона 23, тя кореспондира с кл.18...

Лека и спорна работа!!!
Имаше одеве.
Сега работят.

Работят, но едно към гьотере :smile1: :smile1: :smile1: Аз от 48 часа обратен имейл за подадени данни не съм получил...
Здравейте,
                    Нямате никакъв проблем за изпращането: поотделно в четири имейла /което е ненужно :smile1:/, в едни имейл и най-добрия вариант е да "зипнете" една папка и да я изпратите, другата страна я декомпресира и подава.
     Това, че не можете да изпратите, е някакъв системен проблем при Вас, а не е свързано с природата на файловете...

Лека и спорна работа!!!
Здравейте,
                    Има такъв проблем, един мой клиент е от получателите на такива трансфери /не са много-общо са 3*2 на брой/... И да, проблемът е на банките и разплащателната система.
    Само че, е интересно потвърждение, че фиатните пари нямат никаква стойност и източник :smile1: :smile1: :smile1: Пращаш 1, получават 2... Тук даже май е намесена и квантовата физика и своеобразна котка на Шрьодингер :smile1:

Хубав ден от мен!!!
Здравейте,
точно с неизвестен родител не съм имала случай, но с починал - да. В предходни години се чекваше, че е починал, а сега просто не се отбелязва никъде. Някаква аналогия правя.  :smile1:

Хубав ден !  :smile1:

Благодаря Delphine,
                                     Може би ще е по подразбиране, и през ГРАО ще засича, че такъв няма. Във всеки случай подадох, ако "писнат" нещо от НАП ще пиша :smile1:

Хубава вечер!!!
Щом е неизвестен, какво да пишете - нищо не пишете. За какво да звъните в НАП?
Здравейте,
                    Питах дали някой го е срещал в практиката, тъй като мислех, че може да е задължителен атрибут в декларацията, но в крайна сметка не светва контрола в червено в даденото приложение и ще подавам без данни за другия родител...

Лека и спорна работа!!!
Здравейте колеги,
                                  Имам две декларации за подаване за прословутите данъчни облекчения за деца, но няма баща в актовете за раждане, т.е. децата не са припознати от втори родител. Някой проигравал ли го е това и да има идея на мястото на втория родител какво се записва? Или да си звъня в НАП...

Лека и спорна работа!!!
Здравейте,
                    Започнаха да се зареждат...
А защо не ползвате виртуалния пос и да няма никакви пари за платежни?
Здравейте,
                    Става въпрос за 50 човека, на които съм решил да помогна за декларациите, но нямам намерение да им оправям и банкиранията :smile1:
Толкова изрично пише, че не може да се ползват данъчни облекчение, ако има задължения, че не мога да си представя как сте решили, че има вариант за прихващане
Здравейте Pupeshche,
                                         Иначе не беше лошо да го изработят в тази посока :smile1:, сигурно работа за час-два на айтито по СУП-а!!! Сега хвърчат едни преводи за фишове по 20лева и остатъци от лихви по Декл.7 примерно, въртим едни пари, а платежните станаха "огън" :smile1:
            Но Svetla1774, иначе вярно ни продъниха ушите, във връзка с Вашето питане :smile1:

Лека и спорна работа!!!
Здравейте,
                   Ами първо да си ги плати... Не може да прихваща, приспада или каквото там се сетите...

Лека и спорна работа!!!
Здравейте,
                    Благодаря на отзовалите се!!! Нямам спомен кога са активирали миналата година, но поредното доказателство за несъстоятелността на институцията /еле па новия сайт, който според мен е в пъти по-неюзърфрендли :smile1:/... Мигрират данните на гърба и със скороста на костенурка... Мислех проблемът да не е в моя телевизор, заради браузъра или нещо подобно, но явно си ги бавят.

Пожелавам на всички успешно и леко приключване!!!
Здравейте колеги,
                                  Някой има ли представа кога ще стартира прословутото автоматично зареждане, че ме побъркаха с тези облекчения, а вече втори ден няма данни за зареждане в Приложение 1...


Лека и спорна работа!!!
                  
Здравейте,
                    За лицето няма значение през кой БУЛСТАТ се самоосигурява, но за документирането има... Иначе да: ОКД5 за прекъсване/рекратяване през БУЛСТАТ 111111111, и ОКД за започване през БУЛСТАТ 222222222.

Лека и спорна работа!!!
Да не смее човек да приключи, че ще забрави какво е правил докато "тръгне" системата...хахх
Анджик :smile1: :smile1: :good:
Здравейте,
                     За съжаление ситемата ще е достъпна от 01.03.2022г., заради малоумното споразумение между НАП и НСИ и заповедта на Специалиста...

Лека и спорна работа!!!
Няма да се размина без производство, значи? А дъските мога ли да ги изписвам директно 601/302

Здравейте,
                   А как е недиректния запис :hmmm:???