Благодаря колеги за съветите, моята програма след като въведох новия болничен с дата 28.09, автоматично за 9 месец си ми даде 3 дни в приложение 15, но дапълнително се пише, че болничния възниква на 03.09. Благодаря още веднъж  :wink1:
Благодаря Ви, но когато въвеждам датите в програмата си периода ми се припокрива и не ми дава да ги запаметя.
Здравейте,
имам следния казус, служителка излиза в болничен за бременност за период 14.08.- 27.09(45 дни), но ражда преждевременно и и се издава болничен за майчинство 03.09-14.10(42 дни). Сега когата подавам първия болничен трябва да си остане както е по първия болничен до 27.09 или до 02.09?
Благодаря за мненията.  Нали срочният договор може да се прекрати преди изтичане на срока по взаимно съгласие. Мисля, че по  съвета нa dalila е най - удачно да постъпя.
Пропуснах да кажа, че ще има промяна и в длажността.
Здравейте,
служител е назначен на срочен трудов договор по чл. 68, ал.1, т.1, може ли ПРЕДИ изтичането на срока да бъде променен договорът на безсрочен. Според КТ : Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна. Но аз искам договорът да се промени преди изтичането. При подаването на уведомлението към НАП за код 1 или 2 се записва, тъй като, ако е с 1 - то срочният договор не е прекратен, ако е с 2  при последващо прекратяване трябва пак да е с 2, но нали не е срочен. Моля за съвет.
Здравейте,
служителка ми предоставя болничен, като за диагноза е посочено аборт, при подаване на приложение 15 на т1, буква б или в да посоча?
Благоадря Ви, при мен промяната се налага във връзка с увеличаване обема на работа.
Здравейте, трябва ли да се подава уведомление към НАП за преминаване от 4 на 8 часов трудов договор или само се прави допълнително споразумение между страните?
не, просто защото е разходна и не е спазен принципа за текущо начисляване.
Мога да си я включа.
Здравейте, днес управителят на една от фирмите ми донесе разходна фактура от 04. месец, с неначислено ДДС, проблем ли е ако сега я включа в дневника?
Благодаря Ви, наистина е много добър този калкулатор, не бях го виждала по- рано. :yes3:
Да, мога, но принципно така ли се смята.
Здравейте,
правилно ли смятам сумата, върху която се дължи лихва, когато дължимият годишен корпоративен данък  се надвиши.  Фирмата е ЕТ, имам прогнозна печалба 10хил., внесени трим. аваносви вноски 375*3=1125. Сега излизаме на печалба 15хил., т.е. ГКД е 3хил. и сумата в/у която се дължи лихва е  0.75*2250 - (1125+о.2*1125)=337.5, правилно ли е ?
Никой ли не е участвал в изложения и панаири, за да сподели опит?
Здравейте,
може ли някой да сподели опит от участие в международно изложение в страна от ЕС. Интересува ме какви документи съпровождат стоката, какви документи се издават при продажбата на стоката и как ще се осчетоводи. Фирмата ни е регистрирана по ДДС и сме в хранително - вкусовата промишленост.
Защо? 1-ви работен 21, последен 4.09  ден по ден ги броя на календара.
Здравейте,
при изчисляване на тр. стаж за периода 21.08.14г. - 05.09.14г. аз ги изкарвам 15 дни, а калкулатора 14, като последен работен ден е о4.09.2014, дата на договора 20.09.14г, първи работен ден 21.08.2014.Защо имам разминаване?
Благодаря Ви, хич не ги обичам тези въртележки, ама понякога се налага.