Здравейте!
Свалих си последна версия на  НАП-ска програма за обр.1 и 6 и чл.73. Попълвам данни за декларация 73, ал.6, но като натиска бутона запис нищо не се записва. Съответно не мога да формирам файл- Къде бъркам?
Здравейте!
Има ли нещо по-особено при разпределяне на дивидент в ДЗЗД? Дяловете са 95% за единия и 5% за другия.Пропорционални ли става?
Здравейте! ГД за 850лв  с лице пенсионер. Удържат се само здравни и данък ли?
Освен този ГД има и втори ГД пак за 850 лв, а по него?
Да, има необходимия стаж....отговаря на изискванията
. После евентуално назначаване в друга фирма и ползване на отпуска до 2 години
[/quote] А ако бъде прекратен договора, продължава да взима обезщетение до 410-я ден, след това валидно ли е това за назначаване в друга фирма и ползване на отпуск от там до 2 години?
Тоест трябва да е започнала ползването на 45 дни преди раждане ли? А ако е излязла в обикновен болничен без прекъсване няма да може да го взима, нали така?
Здравейте!
Работничка е назначена по заместване, титуляра се връща след около година, но заместващата е бременна. Защитена ли е от освобождаване? Според мен до завръщането на титуляра заместващата ще е вече в болничен и ще продължи да взема обезщетение до 410-ден на детето.....живот и здраве. После евентуално назначаване в друга фирма и ползване на отпуска до 2 години
Благодаря
Фирма стартира дейност през 2019г и от 09.09.2019г назначава първото си лице по ТД. Кога се подава декл по чл.15?
ЮЛНЦ получава дарение от БЧК /брашно/. Счетоводните опрерации 302/713 правилни ли са?
Тъй като ще е доста дълъг периода ще си вземе болничен за ТД, а за СОЛ а ще прекъсна  осигуряването с ОКД 5.Като се оправи ще го възобновя
СОЛ на ниския процент в същото време има и ТД. В болница е ще вземе болничен само за ТД.Въпросът е за СОЛ.Няма право на обезщетение е ясно, но ще намалеят ли осигуровките за периода на болничен?
Подадохме молба в деловодство....но сигурно ще има глоба....и дали ще стане изобщо отбтази дата да е пак на високия процент не е ясно
Здравейте!
 Лице работи по ТД до 17032019г. От 01042019 е СОЛ. Сега го връщат от НОИ по програма за санаториум защото има прекъсване на осигуряването.Декл ОКД5 е подадена с ПИК на 03042019г. За санаториум трябват 6 месеца непрекъснато осигуряване. Какво мога да направя сега? Ако подам нова деклр по ел.път с ПИК с дата на започване 1803 и довнеса осигуровки или......
Забравих да напиша не съм актуализирала ПП.
Аз подадох ненулево ДДС днес.Прие го без проблем има си входящ номер.
Здравейте!
Имаме проблем с КА. Дава грешка клен и ще остане в сервиза днес. Фирмата не е по СУПТО.  От сервиза ще извадят отчет до момента. Продължава продажбите на ръчни бележки, нали?
от коя услуга? Защото аз не видях