От служител на НАП твърди,че в кл. 31 трябва да е сумата за облагане с ДОД /493,61лв./и ми била грешна програмата? Затова ме интересува всяко мнение?
Мин. осиг. доход е 560лв. и 6,72 лв. е за прослужено време и общо е 566,72лв. тази сума е в кл. 21. Кл.29 е празна 0,00лв, а кл. 31 е 566,72лв., а кл. 31а е 49,36лв. Така ми изкарва програмата.
Здравейте колеги! Интересува ме в клетка 21, 29, 31 и 31а кои суми се пишат? По ТРЗ програма в кл.21 Осигурителния доход, върху който се дължат осиг. вн./566,00/, кл. 29 ми е празно 0,00, кл. 31 е същата сума/ 566,00/ както в клетка 21,а в 31а е ДОД /49,36/. В кл. 31 не трябва ли да е сумата за облагане с ДОД?
Здравейте колеги! От един час искам да вляза на страницата на НАП с ел. подпис и постоянно ми излиза Неуспешна оторизация на ел. подпис. Следобеда влизах и пусках Декларации и нямаше проблем, а сега го има. Някой имал ли е такъв проблем?
Здравейте! Когато се сключва  Договора  за извършване на транспортна услуга трябва ли да се декларира пред НАП? Когато се издава фактура за извършената услуга с какви документи трябва да се съпровожда освен протокол?
Говорим за лице което работи само на ГД.
Лицето от своя страна трябва да подаде Декларация 7 в НАП и да си внася здравните вн./16,80лв./ по ЕГН? Нали така?Организацията от своя страна трябва ли да подаде Декларация 1 и 6 за лицето по гр. договор?
  Гр. договор е за  264лв. % НПР-25%=66лв. Данъка за облагане е 198,00лв.*10%=19,80лв./ДОД/ След като лицето е под мин. заплата трябва да се осигурява за своя с/ка. Правилно ли е до тук?
Организацията е удържала и внасяла сама ДОД, като Здравните вноски са за с/ка на лицето. Така им били казали и така до момента са процедирали. Лицето не е внасяло до момента здравни вноски, не е декларирало в НАП нищо. Когато лице е назначено на граждански договор какво се удържа от работодателя и какво е за сметка на работника?
Здравейте колеги! Имам следния казус назначено е лице във организацията на граждански договор, която удържа само ДОД и го внася. Организацията трябва  ли да подава някакви деклараций в НАП за това лице? Лицето трябва ли да подаде Декларация 7 в НАП и да си внася Здравните осигуровки /16,80лв./ по ЕГН за негова сметка?  Правилно ли е организацията да удържа ДОД? Или ако някой знае кое е правилно за гражданските договори, моля да ми пише. Ще съм благодарна на всички който ми отговорят.
153
Бюджет » ГФО
28.05.2013, 16:07
Здравейте!  Читалище трябва ли да подава ГФО в Агенция по вписванията?
Здравейте колеги! Имам следния казус Фирма 1/Подизпълнител 1/ и Фирма 2/подизпълнител на 1/сключват договор за услуга. Фирма 2 издава фактура за извършената услуга с тов. автомобил -  мсм на Фирма 1. Фирма 2 не и достигат автомобилите и взима от Фирма 3 необходимите автомобили. Фирма 2 издава фактура на Фирма 1 като включва и мсм на Фирма 3, а Фирма 3 издава на Фирма 2 фактура за извършената услуга- мсм. Между Фирма 2 и Фирма 3 трябва ли да има Договор за услуга? 
Изписването на  гориво във Фирма 2 става възоснова на пътни листове по разходна норма-  по издадената ф/ра, а там има и мсм на Фирма 3? Тези мсм на Фирма 3 трябва ли да изписвам гориво?
Проблема на НАП е оправен системата им работи. Благодаря на всички които се озоваха на моята публикация.
Колеги току що говорих с НАП и ми казаха, че проблема бил от тяхна страна и вече е отстранен. Може да пускате Декларация 1. Сега ще я пусна и ще видя действително дали е оправен проблема.
До миналия месец нямах проблеми с настроиките. Нещо ново ли има и да съм пропуснала? Някои пускал ли е Декларация 1 днес?
Пробвах пак и пак ми излиза Грешен файлов формат   
ГРЕШЕН ФАЙЛОВ ФОРМАТ:88055:ORA-04063:package body"RMS.KA12_UTILS" has errors ORA-06508:PL/SQL:could not find program unit b   
Благодаря ви за съвета. Сега трябва да я пусна като редовна нали така?
Здравейте! Днес пуснах Декларация 1 и сега на протокола ми пише грешен файлов формат. Някои може ли да ми каже  от тук нататък какво трябва да направя? Декларация 1 я проверих на програмата на Нап и там нямам грешка.