Здравейте! Може ли да се коригира Отчет за собствен капитал след като е подаден по ел. път?
До сега са подавани на хартиен носител и за първа година искам по ел. път да я подам, но нали трябва да напиша данни за предходна година.
Здравейте колеги!  Направено е годишно приключване на годината на дадено предприятие и при попълване на отчета за собствен капитал забелязвам, че предишното год. приключване е задигната стоиността на неразпределената печалба. Връщам се и гледам дадения архив оборотната ведомост по която е приключана мин. год. и се уверавам,че деиствително е завишена стойността. Със завишената стоиност са пуснати миналата година документите. Със това салдо /завишеното/ трябва да започна новата година, но по оборотна ведомост започвам с по малко салдо. При попълването на документите на НСИ ОСК когато напиша по високата стойност / тази която е пусната мин. год. / не ми съвпадат данните, когато напиша действителната стойност ми отговаря на цифрата по баланс, но в същото време трябва и да променя и стойностите в баланса за миналата година. Доста объркващо е и не знам как да постъпя.Въпроса ми е следния -
Мога ли да подам тази година документите към НСИ със намалените стойностти за мин. период?
Благодарна ще съм на всеки които ми даде отговор.
Здравейте!Имам следния казус
от 07. 06.2005г до 31.03.2010г. наша служителка е работила на трудов договор във Х фирма. На 31.03.2010г. е съкратена поради намален  обем на работа.
Тя след това се е регистрирала в бюрото по труда и е получавала помощи 8 месеца, но на 03.01.2011г. започва работа за един месец в друга фирма напуска от там по свое желание и започва работа в същата фирма Х . В момента Х фирмата няма никаква работа и иска пак да я съкрати поради намален обем работа за да може да се регистрира в Бюрото по труда. Въпросите са ми следните:
1. Фирмата има ли право след две години и два месеца да я съкрати по същия чл. 328 т. 3?
2. Служителката има ли право да се регистрира пак на борсата? Има ли някакъв срок от едната до другата регистрация в Бюрото по труда?
Здравейте! При попълване на ГДД , Преубразуване на счетоводния резултат в т. 6 - Увеличения ме интересува какво влиза там, какво се пише?
Преди мен други са водели счетоводството. Така е описана в оборотната ведомост. Търсих в архива, но нищо не намерих.
Здравейте! От началото на 2012г. на с/ка 497 имам Д-т с-до до 31.12.2012г. това салдо си стои. Сега искам да я приключа, но не знам как, къде трябва да я отнеса. Ще съм благодарна на всеки които ме упъти.
Здравейте! На платежно нареждане е сгрешена дата на подаване - 10.02.2012г., а е трябвало да е с дата на подаване 10.01.2013г,. по банкови извлечения си е с дата 10.01.2013г. Интересува ме дали е грешно това?
Две са СОЛ, а третия е по майчинство.
Във файла имаше 4бр. записа, 3бр. са приети а 1 бр. е неприет. Сега трябва да пусна Декларация 1 с код - К, но въпроса ми е на всички записа ли трябва да коригирам датата на работни дни/ тъи като на всички е 23 раб. дни/ или само на неприетия запис?
Да точно това сега погледнах, че програмата ми е показала 23 дни вместо 22, но на един от работниците е приета декларацията с сгрешените дни
т. 16.1 - 23, на т.16.7 - 184
Не е било в болничен, пълен работен месец. Икономическа дейност на ф-мата 62, код 4941, пореден номер на квалиф.гр. 2
Здравеите колеги! Днес пуснах Декларация 1 с 4бр. записа, но в протокола ми излиза 3 бр. приети и 1 бр. неприети -валидация 100: Недопустим праг на осигурителния доход при пълен работен ден. Прегледах всичко и не мога да разбера защо е не приета. Ако някои е имал такъв проблем моля за съвет.
Ако я пусна така само за 2008г. дали ще ми я приеме?
Преди са се пускали Декларациите на програмата на НАП, но от почти година на счет. прог. Обаждах  се на фирмата на счет. прог. дали мога да се върна назад, но продукта бил от 2011г. и не мога. Сега се чудя на програмата на НАП дали мога да ги направя за 2008г.
Казуса е следния на справката на нап за здравноосигурителен статус на Самоосигуряващото се лице излиза 04. 2008г. неплатени осигуровки. Мин. година подадох молба и копия от платеж. нареж., че са внесени осигуровките. Там излезе, че не е подавана Декларация 1 и затова ми излизало така - неплатени. Затова искам да подам тази декларация по ел. път.
Здравейте! Мога ли да подам Декларация 1 за 2008г. с ел. подпис?