Г2
Приложени документи
Декларация по образец относно приеманетo на годишния финансов отчет
Много благодаря!
Всъщност някой подавал ли е наскоро в АВписванията за публикуване ГФО ? Питам, защото не видях да е включена към приложенията новата Декларация по чл.62а. :blush:
Разбрах. Още веднъж  благодаря!
marpan, благодаря ти! Мислех го и така, само ме бърка онова чекване в прил.2 на гдд50 за съставител на гфо, нали може да е собственика на ЕТ, ако няма дейност, а така с декл. за приходи и разходи под 500 лв в НСИ не става ясно. Д73,ал.1 подадох 
Тези разходи за съставителя на ГФО по граждански договор ли са? Има ли подадени д.1, д.6 и д.55?
Да.Да, да, да.
Моля за съвет:
През 2019г. в ЕТ са направени единствено разходи за плащане съставяне гфо2018  и съответно осигуровките по него.Няма дейност и няма намерение да развива в бъдеще.
1) В НСИ подавам декларация за неактивност.
2) В ГДД50 в прил.2 посочвам:
   а/че собственикът на ЕТ е съставител на ГФО ;
   б/горецитираните разходи, реализираната загуба и съответно облагаем доход = 0.
Така ли е?
Интересно ако това е прозореца , който се отваря и показва брой "Въведени справки по 73/6" то на мен не ми позволява да маркирам всичките редове . Единствено позволява да маркирам по един ред......не знам вече какво да правя
Ами то си е един ред самата справка 73/6, а самата тя се състои от толкова редове, колкото записи/работници има в нея.
Много благодаря!!!
  няма да допускате грешки.
Да, благодаря, но не разбрах. Греша ли, че ще имам ДОД за възстановяване на този ТЕЛКов служител?
Продължавам да си мисля: Удържания през м.01,19 декемврийски ДОД от 2018 ще възстановя до 31,01,2020 на лицето. А живот и здраве един ден като изтече ТЕЛК ще имам обратната процедура с ДОД от последния ТЕЛКов месец - т.е. ще довнасям.
Сега се замислих. Имам работник с решение ТЕЛК от м.01,2019. Но през м.01,19 е изплатена заплатата от м.12,2018 и съответно е внесен удържания ДОД. Други вноски за ДОД за този работник нямам през 2019. Сега при изравняванет излиза, че трябва да му го възстановя или бъркам?
Да попитам, имате ли проблем с входа?
По принцип гледайте да издавате протооли в рамките на едно тримесечие, защото така се засича VIESа :smile1:
Съгласна съм.Но ето последния случай от днес.Фактурата са я издали с дата 24.06. / що тогава - само те си знаят/.Стоката тръгва към нас утре 03.07. Как да издам Протокол по чл.117 в рамките на тримесечието?
Добре де, касовият бон и сторно-бележката се издават само при плащане в брой, и отразяват наличността в "чекмеджето" на КА. Като му връщате парите по банка какво ще сторнирате касово?
Така е, нищо  :blush:
А в обратния случай? Фактурата съм издала в брой. Сега връща стока, пускам кредитно и му връщам парите по банка. Така може ли? Без сторно бележка?
Много благодаря и на двете ви!
Да, инцидентна продажба е, и не, не е част от независима икономическа дейност на ФЛ.
Благодаря ти, Маграт, че ми пишеш. И ако реши да го продаде , И тогава ли ще трябва  да пуска фактура с ДДС?  :blink:
А какво общо има ЕТ-то?
Амиииии.... чета тук, особено последните няколко коментари, че са по-нови
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,2638.20.html
Собственик на лекотоварен автомобил (ЛТА), който ЛТА е и СИО,  е управител в ЕООД, но има и неработещо ЕТ, за което продължава да подава нулеви СД по ДДС. Решава, че ще ползва автомобила в ЕООДто. Не мога да преценя какво да избере продажба или наем? Освен всичко, притеснява ме и ЕТ-то му, което е рег. по ДДС. Дано някой се отзове. Благодаря!