В Декларацията кл. 30, а в дневника за покупките кл. 9
Осчетоводяваш си и ф-рата за транспорт(включваш я в дневника), въпреки, че ДДС-то по нея е включено в МД. Правилно са посочили чл. 30 от ЗДДС и ДДС- 0,00 лв.
Стария работодател за прекратения ТД.
Изплащаш заплата чисто, но начисляваш бруто! Някъде имаш пропуск!
Няма да навлизам в излишни полемики.
В дневника се посочва контрагент митница, с булстат 9999...

Хубаво контрагент митница, ама от митницата ли ги е купил тези 3 бр. автомобили?
Посочва за контрагент физ. лице с 13 бр. 9-ки!
С документ от МВР за идентичност, шофьорска книжка или задграничен паспорт!
Малко от НАП:
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане.

Това данъчно облекчение е в размер до 10% от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване и до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски за застраховки „Живот”.
Може да ползва при подаване на год. декл. по чл. 50 от ЗДДФЛ. Ако работодателя удържа и заплаща от своята сметка застраховката, по молба на работника, то тогава се вкарва във ведомостта и се ползват данъчни облекчения. Точния вид и размер на облекченията ще ви напиша по-късно, но и сама можете да си ги видите!
Ако е 08, явно аз пропущам нещо. Подавам Д 6 на 25.08 с "месец и година" графа 9 - 07
/защото е фрз м.07/ и графа 18 /дата на изплащане/ 31.07 , защото системата изисква месеците в графите 9 и 18 да са еднакви- иначе дава грешка. Превода ми е 30.08 и имам лихви за забавено плащане.

Срокът за плащане Ви е бил 25.08
За съжаление, ако работника посочи реалната си заплата пред проверяващите, почти сигурно е загубата на работното си място!
С датата на превода издавате КИ на контрагента! Осчетоводявате по същия начин, но с отрицателен знак "-".
Ако няма да предлагате автомонтьорски услуги на други, а ще го ползвате за ваши нужди, мисля няма какво да регистрирате! Да напомня само, за помещението да се консултирате и със службата по трудова медицина!
чл. 58 от ДОПК, чл. 124 или 122 беше не съм сигурен! Има определен кръг от хора които могат да откажат писмени обяснения, но могат да бъдат призовани като свидетели в съда! Не съм сигурен дали ти помогнах достатъчно, но за това се сетих!
Ето ти едно четиво, за да не плачеш повече!  :wink1:
При осчетоводяването защо не използваш разчетна сметка (404) примерно!?
1.Dt304
   4531/404 - контрагент
2.Dt404
       Kt 401
            4532
Според мен!
Ако ще продавате на физически лица в други страни от ЕС, то трябва да се регистрирате по ЗДДС в тяхната страна, а за останалото е задължително преди това де се регистрирате в БГ по ЗДДС.
Ако ще правите нещо подобно първо си намерете счетоводител!!!
Нещо конкретно от наредбата едва ли? Ако подпишете договор с фирма за поддръжка на КА сега и ги помолите да го нулират с протокол(изведат от употреба) не виждам проблем!
Да се чуди човек, защо трябва да е молба.
Сигурно защото са от старата генерация и не приемат заявления!

P.S. Да не забравите да включите и лихвите!
Ами свободен текст, Моля да ми изплатите ..... ал бала