Моля да погледнеш ал. 6 от цитирания член в закона.
Мисля и РКО ще свърши работа.
Предполагам, че за олеснение на хората които пишат сметките за изплатени суми е предвидено квадратче за лайкване на данъка от 4-то трим.
Трябва ли в книжката да се впише текст,че двата стажа не са равни?Осигурителният мисля,че ще е 1 месец и 2 дни, но за трудов ги изчислявам 23 дни.

Двата стажа са равни.

П.П. Вече е коментирано по-нагоре!
СОЛ не е длъжен да се самоосигурява и от второто ЕООД.
Дори и в .jpg формат пак може да се пише върху нея! С десен бутон върху файла и изберете отвори с (open with) и изберете програмата пейнт (paint). Дано да Ви помогне!
Вие за него никакъв документ ли нямате? Поне ф-ра с 0,00 лв.?
Не успявам вече да проследя всички новости в счетоводството... Та от кога при продажба се получава фактура?!? :blink:

Предполагам не си проследила мисълта ми, та за това с казусче:
Аз съм търговец на стоката "Х". Поръчвам 1000 бр. от Китай, а ти желаеш да закупиш от мен 550 бройки, защото и преди си купувала от мен и доверието в моята стока е голямо. Аз желая да ми платиш предварително, но за поръчаната стока имам проФорма ф-ра от Китай и номер на товарителница с който си следя контейнера как се рее в нечии води. На 20,09 ти ми превеждаш 100% от договорената стойност на 550 бр. стоки. Аз чинно си чакам стоката, но пътят е дълъг и нао 25.09. все още нямам какво да ти фактурирам освен аванс. Стоката идва в БГ 26.09, но аз я освобождавам от митница на 30.09 и чак тогава ти фактурирам заявената и платена стока!

Дано съм по-ясен от предходния си пост!
Може, но ако до пет дни от получаване на сумата по банков път не сте получили ф-ра за стоката зада я фактурирате, ще трябва да издадете ф-ра за авансово плащане!
Здравейте,имаме  учител в неплатен отпуск 1 година ,който е в чужбина
Трябва да го осигуряваме здравно   8%  на 210.00 лв. /16.80/ ,като лицето ще ни възстановява  по сметката на училището  след това тази сума.
Въпроса ни е  може ли някой да ни каже в Декл.1  кои кодове да попълним и как , за периода не зачиташ се за трудов стаж.

Пишете ми след 9 часа за да ме подсетите и ще Ви напиша кои клетки и кодое да запишете в Д1.
...За последните 12 месеца по трудова книжка има доход за 2 м на минимална заплата.

Аз изхождам от това изречение на питащата/ия!

Та ако са Януари и Февруари по ТК ще има получен доход от три месеца на основание чл.3,ал.4 от ППЗСПД.
Така е ХХХХХ, но ако има доходи получени през последните 12 месеца си требе бележка!
Вземате бележка от последния работодател на съпругът Ви, а за вас от Бюрото по труда и подавате документи в социалната служба!
Открих нещо в нета което ще ти е от полза:
"Законът поставя изискване доставчикът на услуга, който не е установен на територията на страната да е данъчно задължено лице и на това основание за Вас възниква задължение за самоначисляване на данък съгласно чл. 82 ал. 2 т. 3 от закона, както и данъчен кредит за самоначисления данък съгласно чл. 68 ал. 1 т. 4 от ЗДДС.
Ако въпросната услуга се използва или ще се използва за целите на извършваните от Вас облагаеми доставки имате право да приспаднете данъчния кредит по протокола при условията на чл. 71 и ограниченията на чл. 70 от закона."

По призумция считам отдаването под наем на ДМА за услуга!
Здравейте,
според мен е много важно как е оформено предаването на ДМА-то? Ако се предава в Украйна и ако се предава в България?
Горните ми съждения са във връзка с чл. 21 от ЗДДС, но при всички случаи ще трябва да си издадете протокол по чл. 117 и да се самообложите с косвен данък без значение дали е 0% или 20%.
Ще поразмишлявам още малко и ако не измисля нещо, то поне ще побутна Вашата тема!
Благодаря ви за отговора, извинявам се, че сега го виждам, значи въпреки, че част от проходите са от договори сключени с др.болници за извършване на такива изследвания, а не само от здравната каса, не участават в оборота по ДДС,
Хубав ден.

Това са дейности свързани с предоставянето на здравни услуги! Следователно няма значение кой Ви е клиента, болница, НЗОК или ФЛ, все е необлагаема доставка!
Хубав дени и весели празнични(почивни) дни! :)
За Вас водещо е ЗДДС в БГ и е чл. 31, ал. 3. Ако извършвахте друг вид услуга на фирма регистрирана в ЕС щеше да е чл. 21, ал. 2 - 4(ако не се лъжа).
Браво marpan_64! Много добре подредено.
Според мен, ако не сте ползвала неплатен отпуск който не се зачита за трудов стаж, то стажът Ви към 31.08.2015 трябва да е 7 г. 10 м. 8 д.
А Вие фиша за кой месец гледате?
Запознайте се с ТЕЛК решението! Дали може да извършва тази работа.