...зависи как ще стане това "прехвърляне".
Дали ще ви накарат да подадете заявления за освобождаване и после ще ви назначават или е преминаване на собственост и ще използват чл. 123 от КТ.

Все ми се струва, че ще да е първото!
Щом е съгласен да си плати може да захрани пари  в сметката и да ги превеждаш по банка с по-голяма стойност. Това е вдариант ако има лични средства.
Ами разпределяйте дивиденти всеки месец по 14 000 лв. с отделни протокол-решения на едноличния собственик на капитала! Например от 10,07,2014-14000; 13,08,2014-14000; 05,09,2014-14000 от което данък за трето тримесечие 2100 лв. който може да се плати до края на срока на подаване на Декл. 55.
чл. 88б от КТК гласи: "(1) Трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения между членовете на екипажа на кораба и корабопритежателя се уреждат с наредба на Министерския съвет.
(2) С наредбата по ал. 1 се определят и изискванията за:
1. Безопасни и здравословни условия на труд на борда на корабите с отчитане спецификата на извършваните превози
2. Корабопритежателите относно съблюдаване спазването на охраната на труда
3. Предотвратяване на професионални заболявания и нещастни случаи на борда на корабите
4. Поддържане на съответни стандарти за хигиена на борда на корабите.


Постановление №226 на Министерския съвет от 2003 г. е приета Наредба за трудовите и непосредствено свързани с тях отношения между членовете на екипажа на кораба и корабопритежателя. Само по себе си законодателното решение да се уредят специфичните изисквания по отношение на трудовите договори на членовете на корабния екипаж в подзаконов нормативен акт не противоречи на разпоредбата на чл. 5, ал. 1 от Морската трудова конвенция от 2006 г.

С Решение №2 от 8 март 2012 г. по к.д. № 9/2011 г. КС постанови, че с наредбата, издадена на основание чл. 88б, ал. 1 от КТК, Министерският съвет е регулирал неуредени в КТК обществени отношения, като тя не отменя приложението на действието на Кодекса на труда (КТ), а само конкретизира характерното за трудовите и непосредствено свързани с тях отношения между членовете на екипажа на кораб и корабопритежателя.

Ето още малко инфо за да ви разведря:)
Съг­ласно чл.4 ал.8 от Кодекса за соци­ално оси­гу­ря­ване и чл.16 от НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ НА САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА, БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НА РАБОТА В ЧУЖБИНА И МОРСКИТЕ ЛИЦА, моря­ците изп­ра­тени чрез пос­ред­ник за работа зад гра­ница спа­дат в гру­пата на само­о­си­гу­ря­ващи се лица и имат право да избе­рат дали да се оси­гу­ря­ват или не.


Ха сега от какво идва объркването? Или ще попитаме този шлеп под какъв флаг плава!
Можеше да направите допълнителни вноски за увеличаване на капитала и всеки да внесе по 10 хил. лв., но в така създадената ситуация чл. 134 изглежда най-добре. Забравете това дарение, само главоболия!
Задължително трябва да уведомите НОИ, защото след приспадане не нормативно признатите разходи дохода ви остава над МРЗ и работодателя е задължен да ви осигури за всички рискове в.ч. и за риска безработица .Това е основание на НОИ да спре ПОБ и ако не сте ги уведомили ви санкционират като връщате неправомерно получената сума със законната лихва за периода до възстановяване на сумата.

Сигурни ли сте?
При ГД няма ОЗМ и Безработица!
ЧЛ. 29 от Наредба Н-18, и се разтърси из наредбата защото от одавна не бях отварял това чудо!
Щом се раздават целувки и аз изпращам една дл. характеристика! :)

Дано свърши работа!
По разплащателна, няма нужда да правите набирателна отново!
Засича се облагаемия оборот. Погледни като начало чл. 96 от ЗДДС.
От написаното разбирам, че парко мястото е в БГ. Следователно си начислявате ДДС.
Работят! Току що подадох!
Към Ирена:
Аз си разсъждавам от своята гледна точка! Какво всъщност ще предприемат си е тяхно решение!
Щом се осигурява на друго основание значи задължително ще има осигуровки по ГД. Друг е въпроса по време на болничен дали се счита за осигурен на друго основание, защото няма ДОО!?
При всички инвестиции които ще прави сега, защо да чака оборот от 50 000 лв. за да си възстанови ДДС-то? По-добре по желание (чл. 100 от ЗДДС).
Не! То същото ка то изписване на материали от склада към производството!
Ами може само в дневник продажби, а в покупки следващите 12 периода!