Да, влиза и бонуса, БТВ за последен месец в троен размер.
Щом е конкретно определено работно време от 2 часа всеки ден при петдневна работна седмица при втория работодател , то е явно че отчитането на работното време е подневно и не виждам причине за въвеждане на СИРВ при втория работодател.

КТ
"...Чл. 142. (1) Работното време се изчислява в работни дни - подневно.
..."

Това, че договорът е сключен при работно време 2 часа на ден, не означава, че не може да се въведе СИРВ. Просто ако е на СИРВ трябва да изпълни нормата часове за месеца = бр.работни дни по 2 ч.
С това,че още един човек потвърждава казаното, Аз пък не виждам вашите коментари с какво точно бяха полезни, Точно в наредба Н-13, която цитирате черно на бяло е написано, че Д1 и Д6 трябва да се засичат по отношение на осигуровки, а не на данък, а Вие твъдите, че не е възможно да се коригира само данък в Д6, защото нямало да съвпада с Д1.
Доколкото си спомням, доколкото имам практика и доколкото е регламентирано в наредбите, Д6 за данъка и Д6 за осигуровките са различни неща, могат да се подават независимо една от друга и в различни срокове. Освен това (поне доколкото знам, доколкото имам практика и доколкото чета законите и наредбите), няма засечки между Д1 и Д6 относно данъка.
Предполагам, че има и (много) други колеги, които четат законите по различен начин и които не споделят Вашите разсъждения, драга gergenetsite.
Ако мислите, че сте права, цитирайте нормативното основание.

ПП  Това не е изпитване и/или оценяване. Просто всеки, който се опитва да наложи своето мнение, би трябвало да го направи със съответната обосновка.

Точно така, напълно се присъединявам!
Никъде не споменавам да декларира отрицателна сума , аз съм правила подобна корекция на данък и то по препоръка на НАП, А вашият случай е съвсем друг, не го давайте за пример, Задължително е да се консултира с НАП - естествено. Интересно ми е и на мен какво ще и препоръчат да направи.
Според мен по вторият договор стажът а само осигурителен, Издава се УП 3 за осигурителен стаж, Пълен трудов стаж се признава по основен договор, който е на 4 часа и той се вписва в трудовата книжка,
Ако са подадени корекции на Д1 и Д6 с осигуровките и те са изравнени и е останал само данъка дублиран, може да го декларирате с минус следващия месец. / да намалите данъка, който трябва да декларирате  с дублираната сума и да изравните задълженията. /