Мисля, че защитата вече е изтекла - детето е над 3 години.
По време на майчинство не се внасят осигуровки за ДОО, но има право на обезщетение.
Защо 40 часа са за сметка на работодателя?
А няма ли работодателя да плати 24+14 часа, а НОИ 5 часа от първия БЛ
Приемам, че графика първоначално е изготвен с часове съвпадащи с нормата
Колеги относно Декларацията , к оято е за Доброволно и информирано съгласие зя обработка на Личните данни, според Вас каква дата , трябва да се впише , може ли примерно да е 17 05 2018 .........при положение ,че става въпрос за вече попълнени трудови договори ..............години назад, както и граждански  и не само ?

За тях не трябва съгласие. Освен ако не сте ги ползвали за някаква различна цел
Аз ли нещо пропускам?
Чл.30 т.5 е записано "Задълженията, посочени в параграфи 1 и 2, не се прилагат по отношение на предприятие или дружество с по-малко от 250 служители " т.е.
не водят регистри.

Да, пропускате продължението на изречението
Е, нали Регламента не се прилага спрямо физически лица, когато обработват данни за личните си интереси. Катастрофиралия нали не го е заснел в качеството си на фирма, дето е решила да си води тава регистри
 :smile1:
Сякаш ще ни е за първи път. Пак са творили простотии само да се каже, че са написали нещо. И да си оправдаят форсмажорните обстоятелства за краткия срок за обсъждане
Не мога да убедя началника ми - къде точно го пише в Директивата ?

Включено е в проектозакона за изменение:
Скрит текст :
Поне на РКО разписал ли се е колко пари е взел?
За таблицата:

Банкова сметка - раздел II от Наредба за паричните обезщетения и помощи от ДОО и чл. 270, ал. 3 КТ
Информация за сключена лична застраховка, допълнително осигуряване, заеми, издръжка - когато месечните вноски се превеждат от работодателя - на основание изрично информирано съгласие

На СТМ се предоставят и име, длъжност, адрес, трудови книжки /за тях не знам дали е регламентирано някъде, но нашите преписват движението/
Добавих го, но и всеки може да добавя свободно.

Иска разрешаване на достъп, за да се отвори таблицата
Някой знае ли какво ще се случи с действащата в момента Наредба 1?
В проектозакона за изменение на ЗЗЛД не пише нищо в Предходните и заключителни разпоредби, а отпадат и се изместват много от членовете на Закона, които са цитирани в самата Наредба.
Дали има шанс изобщо да я отменят?
Объркала съм:
вместо "псевдонимизирани данни" да се чете "анонимизирани".
От Закона за изменение на ЗЗЛД:

§15. Създава се глава четвърта „а“ с чл. 25а-25к със следното съдържание:
„Глава четвърта „а“
Допълнителни правила и особени ситуации на обработване на лични данни

Чл. 25а. Когато лични данни са предоставени от субекта на данни на администратор или обработващ, без правно основание по чл. 6, пар. 1 или в противоречие с принципите по чл. 5 от Регламент (ЕС) 2016/679, администраторът/обработващият ги връща незабавно или ги изтрива, или унищожава в срок от един месец от узнаването.

Чл. 25б. (1) Извън случаите по чл. 37, пар. 1 от Регламент (ЕС) 2016/679 администраторът или обработващият лични данни задължително определя длъжностно лице по защита на данните, когато обработва лични данни на над 10 000 физически лица.

Как няма да пропуснат да вменят задължение сега на толкова много фирми и ги принуждават да наемат Длъжностно лице /защото според Регламента, ДЛ се определя според професионалните му качества, експертните му познания и практики в областта на защитата на ЛД/. Вярно, че може и да е настоящ служител, но колко фирми разполагат с такъв, който да не обработва ЛД и да е експерт в тази област.

В тази връзка можете ли да ми кажете, ако имаме поставени камери по обектите, това означава ли, че ако сме заснели някого в или слизайки от автомобил /тук не знаем дали е негов по презумпция/ и се вижда номера на този автомобил, то ние можем да идентифицираме лицето. Самото заснемане може ли да се счита за псевдонимизирани данни, ако нямаме друга информация за това лице?
Случвало ми се е, когато правя корекцията с програма различна от тази, с която съм подала първоначалните данни. Предполагам, че от закръглянето се получава тази грешка. Така и не разбрах точно какъв е проблема.
Това означава ли, че, ако лицето е осигурено при друг работодател на максимума ,всички работни дни от месеца следва да се попълват т.16.4, защото те се водят като други дни в осигуряване без осигурителни вноски.

Точно така
Ако иска да почива и в събота и неделя трябва да си пусне отпуск до 11.06 включително. Или на добра воля да направите графика така, че да не е на работа тогава по график.
Този приход не се облага с ДОД. Това не е доход на лицето