Не гледайте, че пише "в момента се обработва". Това го е пишело още при подаването им. Няма да се изплатят.
Щом до декември 2020 е нямала 12 м. стаж, няма как януари - март 2020 да е имала изискуемия 6 месечен за ОЗ. А и те не са били за ОЗ, а за бременност и раждане, за които пак се иска 12 м.
Няма как за минало време, през което не сте имала право на обезщетение, сега да ви се изплати нещо. Щом придобивате през м. декември 2020 г. 12 м. осигурителен стаж, от тогава ще започнат и да ви изплащат дължимите обезщетения.  Проверете дали сте си подали всички необходими декларации и заявления при работодателя.
Споделете после как се подава.
Няма как "да броим надника към заплатата", щом е на подневно отчитане.
Празника е неработен за тези на подневно отчитане.
600 лв. за 20 дни + 4*30

Ако беше на сумирано тогава удвоения размер за работата на празник включва дневния надник /празника е работен за лицето по график/.

Само не разбрах защо се изрови тази стара тема.
Аз лично не виждам как може да се подаде доход различен за ДОО и за ЗО, освен ако не се подаде на два реда. Не съм пробвала, понеже не ми се експериментира. И пак заради това не съм искала от пенсионерите сумата на пенсията, за да видя има ли някой, който надхвърля максималния праг.
Чл. 40, ал. 1, т. 6 от ЗЗО
(изм. - ДВ, бр. 49 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) за лицата, получаващи доходи на различни основания, посочени в т. 1, 2, 2а, 3, 4 и 5, вноските се внасят върху сбора от осигурителните доходи и в предвидените за тях срокове по реда, определен в чл. 4а, ал. 6 и чл. 6, ал. 11 от Кодекса за социално осигуряване;

А т. 4 е за пенсионерите
4. (доп. - ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 18.12.2009 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) за пенсионерите от държавното обществено осигуряване или от професионален пенсионен фонд - размерът на пенсията или сборът от пенсии, без добавките към тях; вноските са за сметка на държавния бюджет и се внасят до 10-о число на месеца, следващ този, за който се отнасят;
При определяне размера на осигурителния доход за ЗО се взема предвид сумата на отпуснатата пенсия. Без значение дали е по основен ТД, ДУК или друго. Става много весело, когато програмата ти няма възможност да следи максималния праг само за здравно.
Да, проблема е технически. И моята не го прави. Вижте дали от поддръжката на програмата Ви ще предложат някакво решение.
Благодаря Делфинче,
Така е, ще начисля разликите в декемврийската заплата и данъка ще е коригиран до 31.01.
От притеснение голяма каша ми стана в главата.
Здравейте,
Моля за съвет, понеже вече блокирах.
Сега откривам грешка при един служител, осигурен на няколко места. В един от месеците, поради изплатен бонус, сумарно сме надхвърлили максималния осиг. доход. Сега ще подавам корекции. Но удържаният данък ще се увеличи. Корекцията на изплатената сума на РЗ и удържания данък ще станат в текущата година. Реално мин. година тези суми са му били удържани.
Чудя се при годишното изравняване на ДОД кои удържани осигуровки и данък да нанеса. Грешният данък, който действително му е удържан миналата година. Или коригираната сума, която обаче ще бъде изчистена сега.
А Вие Д1 с нули за м. декември ли подавате за напусналото лице?
Часовете не се коригират ръчно! Ако има извънреден труд в т. 16,7 си пишете общия брой отработени часове. В т. 16,8 - само часовете извънреден труд. Ръчно може да коригирате само р. дни, ако програмата Ви не го прави - общо за периода трябва да са равни на тези по календар. Изравняват се в последния месец от СИРВ.
Упоменавате само точката, в която се регламентира срока и след това пишете, че останалите условия остават непроменени. И всички задължителни реквизити
Допълнително споразумение! Това, което сте уговорили с ТД, няма как да промените с друг документ.
Като проверите какви са били % на осиг. вноски тогава за различните категории, /ако нямате фиш, където да се виждат/ и направите съответните изчисления за да засечете сумите на удръжките.
Изрично е посочено в декларацията при помощта от АСП, че лицето не получава обезщетението от 24 лв по ПМС
Значи всичко е точно.
Това са действително отработените дни * 8 часа + дните платен отпуск * 8 часа. Щом в регистъра фигурират всички работни дни за месеца, значи няма проблем и не сте ощетена.
Колко действително отработени часа имате през месеца и колко са дните в болничен за месеца?
Още не са ми я предали книжката. Ако това, което излиза във фиша е коректно значи излиза, че съм почнала работа 15 дни по-късно.
По-нагоре написах защо стажа във фиша излиза с 15 дни по-малко и това не е никакъв проблем.
Изчакайте си документите, за да видите какъв стаж е нанесен.
Опитвате се да убедите всички тук в собствените си разсъждения, които според мен не са верни, преди още да сте видяла как е приключена книжката. Твърдението на познатия "счетоводител" даже няма да го коментирам.
Видях, че дните за този болничен не са зачетени в регистъра на НАП. За този месец са писани съответните дни, но много по-малко часове.
Е как хем Ви излизат пълните дни в регистъра, хем преценихте и твърдите, че "не са зачетени"?
Това са дни без осигурителни вноски зачетени за осигурителен стаж!