Не съм си задала правилно въпроса.
Код "Корекция" ли да подам, като попълня раздел I със същите данни за БЛ, които съм подала първия път и едновременно с това попълнен и раздел II, т. 13
или
код "Представяне" с попълнена само т. 13 в раздел II
Лицето ще си попълни и прил. 1, раздел II, т.1.
При проверка по Булстат и ПИК виждам, че на един служител статуса по изплащане на БЛ е "Върната сума от банката". Установих, че всъщност лицето е сменило банковата си сметка преди около 2 години и от тогава не е ползвало болнични /има подадена сметка, която явно е закрита/. Сега аз ли трябва да подам корекция на прил. 9?
В Наредбата за медицинската експертиза мисля бяха сроковете за издаване на БЛ. По спомен - до 2 дни по-късно /и  до 10 дни при особени случаи/. Погледнете там
Напомням само, че е необходимо да си изпипате добре документите свързани с такъв тип прекратяване. Трябва да имате заповед от управителя, че е взето решение за съкращаване на щата,  ново щатно разписание и от кога влиза в сила, да се направи подбор на персонала от комисия назначена от управителя и чак тогава предизвестие, заповед за прекратяване, обезщетения и т.н. Не забравяйте, че има и категория лица които попадат под закрила при уволнение и за тях се изисква разрешение от инспекция по труда при освобождаване по този член. Такова освобождаване може да бъде оспорено в съда и тогава всички тези документи ще ви бъдат потърсени.
Т. 3 е намаляване обема на работа, а не съкращаване на щата. Не е необходимо решение за съкращаване на щата / ново щатно.
ОК, Благодаря. Ще ги пускам и аз така
Да, за прил. 1 ми е ясно, но ме обърква точно това
*** Точка 23 се попълва само при първото представяне на удостоверение, приложение № 9.
Т.е. ако сега получа БЛ от лице, което миналата година също е представяло БЛ, за него сега ще имам първо представяне на прил. 9 /но няма да попълва прил.1/
Вписано е в параграф 5 от Наредбата, странна за мен логика.

§ 5. Документи за промяна на обстоятелствата, свързани с изплащането на паричните обезщетения, документите за изплащане на които са представени в НОИ до 31 декември 2015 г., се представят в съответното ТП на НОИ по реда на отменената Наредба за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване.

А когато подава прил. 9 вписа ли във всяко банковата сметка. Не мога да разбера дали по новия ред, във всяко първо за дадено лице прил. 9 ще трябва да се попъва. А прил. 1 само когато досега лицето не е представяло болнични при нас.
В другия случай, предполагам, няма да е с код 28.
Плюс-минус не можеше май да начислява обезщетение, ако няма дни в осигуряване същия месец.
Най-добре ще е да Ви назначат някъде, както са Ви и посъветвали, и да си взимате болнични до края. Така вече и болничните за бременност и раждане ще се изчислят на база на тези, които ще Ви издадат сега - на доход 900-1100 лв. и няма да е нужно да внасяте допълнително осигуровки.
Не виждам причина да няма отпуск /платен/, който се описва и в ТД - предполагам за това е питането. Естествено ползва го, ако има 8 месеца тр. стаж.

С доставчик Еконт Експрес - когато си вляза в ел. кабинет на Еконт, на всички издадени ми фактури там доставчика е Еконт, а не търговския представител.
Значи ще работи и събота и неделя понякога ли? Всъщност от 30 календарни дни, той ще работи 15 дни по 12 часа?
Обяснете по-подробно, но най-вероятно ще трябва да си е на "нормален" договор и СИРВ
Най-важно като че ли е последното изискване  :yes3:
http://www.jobs.bg/f2890673
Може.
Нека има докладна от установилия нарушението до ръководството; искане на обяснения /добре е да са писмени/ от провинилото се лице; да представи обясненията /пак писмено/; и накрая заповед за налагане на съответното наказание.
Едно и също по вид нарушение = един вид наказание. След като за същото провинение има наложено вече наказание, значи налагате следващото.
Съмнявам се програма да позволи изобщо да я въведете. Поне при нас следи за номер на ф-ра и доставчик.
Не, ако и отработените часове не са повече.
Нали поначало единия от двата последователни почивни дни е неделя
По коя програма от БТ?
Има програми, по които БТ не изплаща БТВ, а % от МРЗ най-често - както е по програмата за обучение например. Но там нямаше изискване за назначаване на осн. РЗ под минималната.
Обяснете по-подробно