Пуснете си уведомлението електронно - ще мине
А дали не е сумата от 12,2018 изплатена през 01,2019?
По колко време ви отнема генерирането на подадените данни /извеждане на справка за подадени данни/? Вече над 2 часа ми седи Моля, изчакайте. Това за фирма с около 150 човека. На такива с по 1-2 човека ми излезе веднага.
Изтеглете си Трокс
Момичето писа, че се отчитат в чужбина, което най-вероятно вече са направили. Служителката, щом е цитирала толкова текстове и срокове, трябва да е на ясно, че изравняването на дохода става преди превеждането на заплатите, а в същото време не е представила в срок служебната бележка. Все пак няколко месеца е получавала заплата в определен срок. Да си извади ПИК и да си види доходите.  Сега като подадем справките по чл. 73 ще й излезе всичко в НАП и може да си види кой какво е удържал и внасял и да си подаде ГДД.
...
Това ми написа вчера лицето:

"Предполагам, че търсите тази сума, за да приключите счетоводната година и при мен като физ. лице.
Надявам се сте запознати, че освен като лице с телк имате данъчни облекчения, така и при мен има неиблагаем праг на доходите. "
Извинявайте, но за какъв необлагаем праг говори ?
Не знам защо, но и на мен служители с ТЕЛК са ми обяснявали, че видиш ли ние като фирма имаме финансова изгода от тях, щото не им внасяме ДОД, а те нищо не печелели.
И това твърдение на служителката ми прилича на същото. А под необлагаем праг на доходите явно има предвид намаляването на дан.осн.
Ами искайте фиш за заплата за месеца. Колкото и фиктивно да сте /и това го споменавате в интернет пространството, регистрирана с двете си имена!/ все трябва да има фиш. Най-вероятно отпуска е пуснат като платен.
Може да ползвате и 50% от майчинството по време на болничния до навършване на 2 год. на детето
А ГД за пълен месец ли е бил - от 01.08 до 31.08?
Аз съм за 02.10 - от 03.10 договора е безсрочен, ако се е явил на работа.
На пръв поглед дните са повече: 22.07 - 04.08 са 14 - гледат се календарни дни за изчисление на периода, с който ще удължите срока
също 01.07 - 16.07 са 16 дни, май и при други периоди не са Ви верни дните
Иначе не съм смятала до кога е срока
Аз бих посочила в ТК 5м. и 8д без запис за равенство между стажа
+ УП 3 за осигурителния 1м. 8д. и 2ч. + на отделен ред още 4 месеца
Да, и аз щях да напиша, че трудовия е равен на осигурителния, на пръв поглед е така. Но се замислих - трудовият се изчислява в дни, месеци и години и така трябва да се опише в ТК. А осигурителният се изчислява и в часове и тук се явява една разлика от 2 часа. Затова не съм сигурна до колко е правилен този запис
Следвайки указанията на УП 3, изчислявам осигурителния стаж на 1м. ,8д. и 2ч. за периода на непълно раб.време + още 4 м. на пълно
ще работи един ден след болничните, защо да не се полага?
Казвате, че ще бъде освободен считано от 12.04 - тогава няма да има отработени половината от р.д. за м. април

Таня-ЛС Ви е отговорила.
На пръв поглед - за април не се полага обезщетение.
Подайте си корекция на Прил. 9
За годишния бонус, според мен би трябвало да се отрази в месеците за които се отнася. С корекции на декларациите
здравейте, бихте ли ми казали преди да пусне новата счетоводителката приложебие 8 , дали т старите работодатели трябва да пускат неща за прекъсване..нещо такова ми каза новата счетоводителка..
Старият работодател подава Промяна в обстоятелствата. Но Новият счетоводител няма нужда да чака това, за да си подаде документите, въпреки че за промяна се подава в тридневен срок.