Да използвам темата гр.договор с пенсионер за сума от 144.00 лв.удържа  ли се ЗО.
 Описът се подава след регистрацията която при вас е извършена така ,че можете да си го подадете.Ако два месеца сте с данъчен кредит в третият трябва да си го възстановявате,внимавайте с периодите да бъдете в процедура.
Разпечатвам всичко след годишното приключване за годината  на хартия и съхранявам.Не разчитам на друго при един срив  или промяна на продукти е възможно да не може да се види.
Не съм имала глоби и никои не ме е търсил.В петък вечерта  е получено подадох в понеделник това беше преди година и преди един месец ми се случи отново.
Защото маркучите ще се виждат три години ,а водата няма да се вижда.
Закупен капков маркуч мярка в метри  за напояване  малини   за  2400 лв. Който ще се използва няколко години,замислям се директно на разход или да го заведа като ДМА .Моля за мнения.
Работното време е ясно часово но като цяло ще включваме ли и времето за почивка.Защото в самият договор е записано от  до и според мен те трябва да бъдат точно отработените часове но нали трябва и почивка.
Ще използвам темата. Д 6 годишна на СОЛ подадена два пъти на дата 21.04.2015 как да направя корекцията . Проблема е,че е годишна и срока за подаване  е до 30.04.2015 г. дали след този срок мога да правя корекция на годишна/ до края на месеца, следващ месеца на възникване на задължението за подаване/.Предварително благодаря на отзовалите се.
Внасянето на осигуровки на СОЛ не е обвързано с подаването на Д 1 . Д 1 се подава до 25 число на следващият месец дори да не са внесени осигуровките. Ако няма личен труд Д6 се подава еднократно за цялата година например  за 2014 г. до 30.04.2015
При мен има възнаграждения само по ДУК през цялата година правя изравняване м. 12/2014 няма разлика в данъка няма други доходи  и не подавам декларация по чл.50 от ЗДДФЛ.
А непризнаването на трудов стаж?
СОЛ  ЕООД  които няма назначени работници трябва ли да му се начислява полагане личен труд ? При заверка на осигурителна книжка на такъв не му се признава трудов стаж,а само осигурителен ,трябвало да има личен труд и тогава.
Не се ли посочва за едно тримесечие вноската ?
Дали трябва да подадете приложение 6 сами ще решите при подаване проверка и възстановяване но ще ги прихванат за задължения,ако не подадете когато решите подавате искане за възстановяване ,и ако имате задължения пак ще бъдат прихванати за задълженията.
В 2013 г. е посочена загуба за пренасяне  , в 2014 г. има печалба която искам да намаля със декларираната загуба за приспадане.
Затрудних се къде в справката да отразя сумата за приспадане и в декларацията,помогнете ми.
Годишната  Д6 е по ЕГН ,а Д1 е по ЕИК трябва отделно пълномощно по ЕГН но лицето