И аз така.Но се учудих защо одитор преоценява ДМАта всяка година и то амортизирани.
Благодаря ви.
Хайде колеги.Замислих се за това,защото одитор оценява активите на една фирма всяка година.
На амортизираните им дава стойности и отново се амортизират.Това ли е правилният начин?
Добро утро колеги.Какво правите с ДМА ,който е напълно амортизиран, но се ползва в дейността.Примерно лек автомобил 6+1.Давате ли му нова стойност или го оставяте така.Ползва се ДДС на горивото и консумативите , попълват се пътни книжки, отчитат се разходи.
Просто се замислих дали не греша и дали бих имала проблеми .

Здравейте, понеже фирмата ни осъществи проект по програмата ОПИК 2014-2020 и 2021 ни предстои мониторинг обявявам пълен ГФО, независимо че сме микропредприятие.На семинар проф .Надя Костова спомена, че както е започнало обявяването така и трябва да продължи - без промяна.Не намерих никъде това изискване. А ми се иска вече да е съкратен отчет.Ако можете дайте някаква информация .
Много благодаря!
Добро утро колеги.Фирма закупува трактор 140 кс, с който ще изпитва машините които произвежда, както и за вътрешен транспорт.Той няма да се използва за сс.операции, чието предназначение е и е втора употреба.Би трябвало да го заведа в с-ка " транспортни средства" с 10 % амортизации.Но това ми се струва много малка амортизация - 10 години.Ако го заведа като машина - 30 % за НАП каква машина е? Подскажете ми какво да правя.
Вече съм сигурна,благодарение на вас.
Благодаря.Не смятам изобщо да се занимавам повече, че много беше изтормозено всичко.Мисълта ми е нужно ли е да издам ф-ра за лихвата.
Здравейте.Имах неуредени взаимоотношения с клиент,с който водихме съд.дело.Не знам дали делото е минало, но днес получих превод от него - главницата + лихвата, която искахме..И понеже не съм имала досега такъв случай исках да съм сигурна - 503/411 - главница и 503/721 - лихва.
В края на годината- 721/123.Последствия някакви други?
Много благодаря.
Нямат други доходи.
Здравейте,днес се замислих за следното.Аз имам доход само от трудово правоотношение и ползвано  дан.облекчение за добр.пенсионно осигуряване чрез работодателя.Трябва ли да подавам ГДД след като нямам  други доходи ?Информацията е подадена от работодателя.Така също има  и с ТЕЛК служители.
Ползвани са.Значи не трябва.
Лице,което работи само при един работодател и той е подал данните му, но ползва дан.облекчение ще трябва ли да подава ГДД .Други доходи през годината няма.Аз мисля,че не е нужно да си подава декларация по чл.50.Поне такова е указанието.
Моля ви колеги да го пуснете.Ей богу не можах да го намеря
Подавам справката по чл.73 1 за нотариус.Попълвам код 306 , физ.лице с БУЛСТАТ ,имената,дохода
и удържан данък -0 лв.Два пъти не я приема.Къде греша?
Благодаря ви.Много младо адвокатче е и ми се стори,че не е в час със сч.документи,но ще поискам
За пръв път имам гр.договор с адвокат за 150 лв.Не съм наясно какво да удържа.Според мен само ДДФЛ в/у сума от 112,50 лв.,защото лицето е самоосигуряващо.А какво се попълва в Д1 и Д6.
Благодаря предварително  както винаги, но наистина имам нужда от потвърждение.