А как стои въпроса  с амортизациите,след като машините ще се ползват 6 месеца в годината?
Ще ги прехвърля в с-ка 204.Благодаря.
Благодаря ви.Но те се амортизират, защото работят на полето.Не знам дали ще можем да ги продадем като продукция.Все пак целта им е демонстрационна.
Фирмата ни произвежда сс техника.Произведохме 2 машини с демонстрационна цел.Заведох ги в с-ка 3031.И наистина за това ги ползваме.Сега обаче се замислям дали не е по-правилно да са ДМА.Така и така ще са за демонстрации.Моля за мнение.
Ами аз мисля,че е така.
206
GDPR » Re: ДПО
24.05.2018, 17:00
Сега видях,че не сме нито публ.орган,нито обработваме мащабни и чувствителни данни.Затова не сме и задължени да имаме ДЛЗД.Нали така?
207
GDPR » Re: ДПО
24.05.2018, 15:40
Ха сега де.Ами в нашата фирма като всички професии са работнически с изключение на мен-обработваща ЛД кого за назнача за ДЗЛД-стругаря ли,заварчика ли или да търся отвън.Освен това осн.дейност е производство.И какво ще прави външния ДЗЛД.
И аз съм така - доникъде.И не знам какво да правя.Защо трябва да е толкова объркано.
Или да попълня всички приложения на ........ пък каквото ще да става.Но то е страшно много и абсолютно ненужно.Но една колежка така го е направила.
От тия богоизбрани фирми нищо не се разбира.И аз се притеснявам, защото не знам от къде  и как да почна.Ако някой даде насока ще съм му много благодарна.Примерно 1...
2....3.... и т.н
И аз съм като Вас.И сигурно има много още такива колеги.Не е ли достатъчна табличката на Бобо? Плюс малко писане относно оценка , политика , съхраняване и разни други.И какво ще ни проверяват КЗК? Къде съхраняваме досиетата на работниците и служителите.И дали това ,което е в регистъра на данните отговаря в досиетата.Струва ми се че истерията,създадена от адвокати е излишна.
И аз мисля като ХХХХХ само,че дали КЗК ще поясни нещичко.И никой бизнесмен/ с изключение на големите/няма да плаща на измислени фирми за защита на лични данни.Ами трябва да се справим сами.
И откъде да започнем тогава.Кой ще даде пример или разяснение - никой.Това го оприличавам на момента със СТМ.Защо държ.структури не публикуваха някакви бланки както ГФО че поне да се ориентираме.Но нали всичко е за МНОГО пари.Може ли фирма да предлага да изготви тая документация срещу 5000 лв.Не е шега цената.Затова дайте да си помогнем взаимно доколкото може.
Не само вие не сте разбрали.И аз съм от тях.А между впрочем идея си нямате колко фирми не знаят за какво иде реч.И честно казано не знам как ще се оправям.
Така  е, но от никъде реални разяснения няма.И се чудим ли, чудим какво да правим.Аписа са разработили модули с всички документи/ поне така казват/.Естествено че е платено и е за определен срок.Но не знам ще ми свърши ли работа.Не допускат да се запозная с модула преди да е платено.Изобщо ми е пълна мъгла.
А с другата бумащина как ще се оправяте?
Колеги, какво изобщо правим след като не ни е ясно.Поне на мен.Задействаха се много организации които искат солидни суми.Разяснение реално не намирам никъде.Дайте да си помагаме взаимно.
И апис са разработили вече модули на "хубави цени".Ще ми дават разяснения и информация.
Благодаря ви.И аз така си мислех.По важното е,че няма да наруша някакъв закон.И ще се възползвам от съкратения отчет.
Здравейте, дружеството ни е микропредприятие.За 2016 г. избрахме да публикуваме пълен ГФО с приложенията.Причината е,че осъществяваме проект по ОП "Конкурентоспособност". За 2017 г.обаче се колебая дали да е така / пълен ГФО/.Доколкото на семинар  ни бе споменато,че промяна не може да има.Веднъж започнали с пълен ГФО ще продължаваме с пълен ГФО.В противен случай било промяна на счет.политика.Моля за разяснения.