Моето мнение, е името и булстата на предприятието
А дали трябва въобще да пиша потв.писмо за задължение към 31.12., което на 05.01. виждам, че сме получили, следователно контрагентът го признава
Мисля, че нямат място там, просто влизат в общите приходи и разходи
Аз за моето счетоводно предприятие, като съставител съм посочила самото предприятие, тъй като не си изплащам личен труд и нямам облигационно отношение с него.
7. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) "Специализирано счетоводно предприятие" е всяко лице, регистрирано по Търговския закон или по законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз, или държава - страна по споразумението за Европейското икономическо пространство, в чийто предмет на дейност е включено организиране на счетоводно отчитане и съставяне на финансови отчети по реда на този закон
Дали подлежат на деклариране сделки между две фирми ЕООД, собственост на майка и дъщеря. Още не мога да си изясня тази материя, ще бъда благодарна, ако ми помогнете.
Виждам, че в забележката е посочено, че не се декларират сделки между роднини по права линия, но се боя да не би да се включват по някоя от другите точки. Дали има вече данъчна практика по тези въпроси, при ревизии данъчните как реагират.
Избирате каква база да се ползва, в случай, че се установи все пак наличеито на такива активи през 2016г или възникнат през 2017г
Да, лицето е упражнявало дейност през цялата година. Благодаря
"Облагаемият доход в редовете от 1 до 12 в кол.5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е получило доходи в качеството си на самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни"
Този текст от Указанията за попълване на Т2 ме озадачава. Трябва да попълня за самоосигур.се лице-своб.професия, което е работило през цялата година, но доходите е получило  през 5 месеца. Нали моментът на получаването е свързан с облагане с ДДФЛ, а тук става въпрос за осигурителен доход, т.е. за месеците, през които е упражнявана дейността. Въобще как може да се формулира така " е получило". Какво ще ме посъветвате, да разделя ли на 12 м както мин.години.
Съгласно чл.3 ал.3 т.1от Наредбата за елем.върху,които се дължат осигуровки, загубата при ЕТ вече не се присптада, т.е. год.изравняване се преви преди приспадане на загубата
Предполагам, че имате предвид 2016г. С молба до НАП, което предполага някаква проверка. Аз бих декларирала разликата за IV тр.
Аз имам същия случай, вместо разход и префактуриране нали може разчет, който ще се закрие при възстановяване на сумите от служителите. Фирмата няма рег.по ДДС и не искам да увеличавам облагаемия оборот.
Върху  доходите от наем и от лихви не се дължат осигуровки и не оказват влияние върху осигурителния доход. За приходите от продадени имоти вероятно също, но не мога да се изкажа така сигурно.
Какво означава среден разход, и защо са различни, не изписвате ли горивото по разходни норми
Все още се колебая как да постъпя, моля, който е имал проверки да ме насочи, мога ли да оставя ф-ри за покупки, не включени в дневниците към дата на проверката.
Предполагам, че сте внесли аванс.вноска за I тр. 3300лв , за II  тр.3300лв, а за III тр.трябва да бъде 7300лв. Ако е така, то в декларацията за промяна посочвате новия размер 7300лв и внасяте 7300лв
Месец ноември приключва процедура по възстановяване на ДДС за сума около 100 лв, ще попълня банковата сметка с надежда да си получим сумичката без проверка. Но имаме фактура за покупка на по-голяма сума/ф-та е включена в счетоводството/, която ще включим в дн.покупки следващ месец, когато предвиждаме да имаме повече приходи/въпрос на политика/., т.е. към датата на проверката няма да съм включила всички ф-ри за покупки, дали ще има проблем. Някой имал ли е подобен случай.
Авансовата вноска 3300 лв за едно тримесечие ли е