Да , това е смесена смяна , в случая с по малко от 4-часа нощен труд и не се преобразуват нощните часове в дневни.
Няма как тъй като отдавна не работя с микроинвест , любопитствам ЗА КОЛОНИТЕ В ДНЕВНИЦИТЕ  за да си сверя часовника с моята счетоводна програма , ако Ви представлява трудност да отговорите по същество ще Ви разбера.
По скоро въпроса ми е не как се осчетоводява , а сумата на  покупката и продажбата в кои колони на дневниците попада .
Моля да споделите подробно как е било до сега и как е в новата версия , свързано ли е с графите в които се показва в дневниците .
Услуги, заявление за достъп на упълномощено лице , упълномощители , до статус АКТИВЕН имате преглед на услуги и там виждате за какво сте упълномощени .
Да облагат се и застраховките  , но 50% от всички разходи свързани с този автомобил.
Ние имахме тристранен протокол за прехвърлянето , също издадохме ф-ра за остатъчната главница и върху нея начислихме ДДС-то . Прозажбата в случая се получи на загуба тъй като бяхме платили първоначална вноска , такси и т.н.
Фирма закупува луксозен  лек автомобил на финансов лизинг. Заведен е в ДМА , не използваме ДДС , експлоатира се от управителя който е ДУК , нямаме пътни листове , нямаме никакви разходи за ремонти и т.н. освен амортизация и разходи за застраховки .Ф-рите от лизинговата компания които получаваме всеки месец ги осчетоводявам без ДК.  Избираме разходите в натура да са 50/50 и да ги обложим в ГДД с 10% . Разходите за амортизация ще начисля в см. АМО -50% , а другите 50% в сметка 609 -лично ползване . По същия начин и разхода за застраховка . Изпускам ли нещо което трябва да направя?
да ясно ми е какво се коментираше преди , интересно ми е към днешна дата покупки и продажби в кои колони подавате , а не в кои ДА се подават или в кои ще се подава .
Здравейте , колеги , няколко месеца след въвеждане на 0% ДДС за хляб и брашно , все още чувам разнопосочни мнения по въпроса в кои колони на дневниците трябва да се посочват покупките и продажбите . Моля за вашето мнение , тъй като започвам да се съмнявам аз правилно ли ги отчитам .
Здравейте, продавам машини стари , които при нас са заведени като ДМА, въпросът ми е трябва ли във фактурата която издаваме да описваме серийните номера на машините . Ние не сме производител на машини .
Ако етапа на инвитро процедурата която извършвате се счита за напреднал няма как да ви освободят по взаимно съгласие -чл. 333 Кт , но незнам как се тълкува в напреднал етап .
Бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро може да бъде уволнена с предизвестие само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1, 7, 8 и 12, както и без предизвестие на основание чл. 330, ал. 1 и ал. 2, т. 6. В случаите на чл. 330, ал. 2, т. 6 уволнението може да стане само чрез предварително разрешение на инспекцията по труда.
На жената и предстои някаква манипулация доколкото разбирам , напълно разбираемо е да си вземе болничен .
Здравейте , как се отписва от баланса продадена земя и сгради към нея , с какви счетоводни операции, като имаме издадена ф- ра за продажба на земя с ДДС, и издадена ф-ра за сгради и земята под тях - освободена доставка, ясно че в Амо план не е начислявана амортизация и просто ще ги изстрия .
м воя софтуер пък при покупка на брашно в страната 8а е с код 08 и сумата ми отива в колона 10  :hmmm:, колона 9  ми е нула ?
Допълнете и отчета продажбе да е с код 84 в колона 3 , а аз питам при ф-ри за продажба на хляб  попълва ли се колона 8а с код 84 или кода е само за отчет продажби ?
Ако продажбата на хляб е с ф-ра в колона 8а -код 07, сумата в колони 9 и 19 .Ако греша , моля поправете ме , тъй като не съм сигурна за колона 8а попълва ли се ако е ф-ра ?
А в дневник покупки в кои колони влиза закупено брашно и хляб с 0% ДДС?
Колеги , закупено брашно с 0% ДДС само в колона 9 в дневника на покупките ли попада ?