да и аз така мисля , но също и превозването да е в транспортно средство над 3.5 т нали ? това ме притеснява , тъй като нашите стоки са превозвани в мпс под 3.5 т.
Обаче ме притеснява чл. 13 ал. 1 т. 3 - попадащите там трябва ли да декларират ? Това не ми се изяснява .
Последно от 01.10.2023 важи за превоз над 3.5тона, нали така или нещо съм пропуснала ?
Да , запозната съм с проекта но незнам какво е прието .
А относно промените в  проект които се обсъждаха до вчера за тази наредба , знаете ли нещо ? Приети ли са , или кога ще се гласуват ? До колкото прочетох става въпрос за доста инфаркти промени .
Според мен , ако на  човека никога не е декларирано , че има някаква-макар и закрита вече банкова сметка ще ви върнат болничния с основание - Няма декларирана банкова сметка . При мен така се получи .
Тези свободни трябва да ги виждате в група А на касовия месечен отчет с 0 % ДДС и се съставя отчет за продажбите за хляб , който трябва да е в дневник продажби в колона 8а с код 84  и сумата да попада в същите колони за които казах по - горе.
Продажбата на хляб в касовия апарат трябва да излиза в група А с 0% ДДС, чак отделен отчет незнам как ще стане . Продажбата на хляб с 0%ДДС в дневник продажби трябва да е в колони Общ размер на ДО за облагане с ДДС- при мен колона 9 и колона ДО на доставките със ставка 0% по глава трета от ЗДДС- при мен колона 19. В СД по ДДС сумата влиза в клетка 01 и  14 . Също в дневник продажби да не забравите че се отразява в колона 8а с код 07.
Покупката на хляб с 0% ДДС в колона 8А - код 07 и колона при мен 9- ДО на получени доставки без данък. Така покупките влизат в СД по ДДС в клетка 30 - при покупките без ДДС.
За брашно е аналогични като кода в 8а е 08 .
Здравейте , мога ли да отпиша от амортизационния план амортизирано мпс - спряно официално от движение от КАТ , но не е бракувано , нямам протокол от компания за бракуване .
Имам смени с повече от 4 часа нощен труд , въпросът ми е заплащането на нощните часове след преобразуването с коефициента ли се изчисляваше ?
Например 88 часа нощен труд , сумата която трябва да платя е 88*1,17 или 100,6*1,17?
От универсален пенсионен фонд можете да промените осигуряването си към фонд „Пенсии“, ако нямате отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст и навършвате изискуемата възраст за пенсия за осигурителен стаж (съгласно чл. 68, ал. 1 от КСО) както следва:

от 1 януари 2022 г. до 31 декември 2025 г. – не по-късно от една година преди възрастта им по чл. 68, ал. 1;
от 1 януари 2026 г. до 31 декември 2030 г. – не по-късно от две години преди възрастта им по чл. 68, ал. 1;
Напротив , написала съм си , много добре и легендата и графика , тъй като сме СИРВ за 1 месец , часовете са ок , за юни при 22 раб. дни имаме отраб. 176 часа , но нашите служители работят от 18:30 до 03:00 , с 90 мин. почивка . Имам нощен труд в случая . Реално се отработват 7 часа в нощната смяна . Нощните часове се преобразуват в дневни . В смяната имам 3 часа дневен и 4Часа нощен труд . За нощни смяни часовете са 22*7=154 т. е по трафик 20 дни ( 154  / 8 )
И така часовете ми излизат , но в присъствената форма са 20 дни . Правилно ли разсъждавам?
Напротив , написала съм си , много добре и легендата и графика , тъй като сме СИРВ за 1 месец , часовете са ок , за юни при 22 раб. дни имаме отраб. 176 часа , но нашите служители работят от 18:30 до 03:00 , с 90 мин. почивка . Имам нощен труд в случая . Реално се отработват 7 часа в нощната смяна . Нощните часове се преобразуват в дневни . В смяната имам 3 часа дневен и 4Часа нощен труд . За нощни смяни часовете са 22*7=154 т. е по трафик 20 дни ( 154  / 8 )
И така часовете ми излизат , но в присъствената форма са 20 дни .
За графика ми е ясно, въпросът ми е за присъствената форма ?
Никой ли не работи с графици и нощни смени , за да изкоментираме моя казус?
Здравейте , имам работна смяна - смесена с дневен и нощен труд , нощния труд е повече от 4 часа затова се води нощна смяна с работно време 7 часа . В присъствената форма 76,  7 часа ли да записвам ? Отделно от тези 7 часа имат 60 мин. почивка . В тази работна смяна се получава така че отработените  дни са повече от работните дни за месеца , но като часове са точно. Във ф76 пише накрая всичко човекодни?
Също имам нощна смяна 4 часа - реално отработени 3 часа и половина с половин час почивка , за нея 4 часа ли да записвам или 3,5 ?
Да така е , в такъв случай да отчитам ли болничния в НОИ , поне ще имам доказателство че съм го отчела и че не са го приели ?
Здравейте , наш работник ми представя болничен за януари чак сега , като ми заявява че няма банкова сметка и няма и да има .Ясно е че трябва да коригирам Д1 и Д6 - към намаление за мое нещастие , но как да постъпя след като от НОИ ми отхвърлят болничния с причина че не е представена банкова сметка . Аз ще отчета болничния че лицето има представена  банкова сметка,но те ще видят че никога не е представяна такава . За да се защитя чисто счетоводно какво да направя ?
Аз плащам по 1,17 лв след като съм преизчислила нощен към дневни часове