Здравейте , отново за данъчните облекчения искам да попитам правилно ли съм разбрала : имаме работник с 3 деца , данъчното облекчение което може да ползва е в размер на 13500лв , но годишната данъчна основа на това лице е 6166 лв. за 2021г. , в дружеството работят 10 лица общо , но останалите не ползват данъчни облекчения , ДОД който ще се формира за всички лица за 12,2021г. е в размер на 7000 лв. , следва ли да възстановя на човека 1350 лв , а ДОД който ще внеса в държавния бюджет да е 5650 лв в месец 01,2022г.. Притеснява ме факта , че годишната данъчна основа на лицето е много по малка от облекчението.
болничен 45 дни преди раждане няма 3 дни от работодател , независимо дали преди него има други болнични или не , обезщетенията за бременност и раждане са изцяло за сметка на ДОО
Случва се ден или два в месеца , да плащаме престой , но ако пък за месеца им се съберат повече часове над нормата те покриват неотработените дни . Благодаря все пак за отговора.
Здравейте , въпросът ми е свързан с изготвянето на график за шофьори разносна търговия .
Какъв график да изготвя за тях след като работят на СИРВ , някои от тях на непълно работно време и работния процес им зависи от това дали днес имат поръчки и ще доставят стока по магазините или няма да имат . Това се разбира от заявки които получаваме предходния ден . СИРВ е за 1 месец , но как да съставя график като незнам следващата седмица дали ще има поръчки на стока или не , а графика трябва да ми е предварително изготвен .