Когато за използваната ел.енергия а м.декември 2017 г. ,издадената фактура е  с дата от м.януари 2018 г. ,как трябва да се осчетоводи за да с спази закона за счетоводство
Как да се добави темата в бележника.
Няма ли кой да помогне
Предприятие посочва в ГДД по чл.92 от ЗКПО подадена за 2013 г.,че прогнозната печалба за 2014 г е отрицателна величина.Обаче през 3-то тримесечие получава субсидия не е подадена декларация  за промяна на тримесечните авансови вноски.Годишната печалба е 30000 лв. корпоративния данък 3000 лв.съгласно чл.89,ал.1  когато 75 на сто от дължимия годишен корпоративен данък надвиши с над 20 на сто сумата от определените тримесечни авансови вноски за съответната година, върху превишението над 20 на сто се дължи лихва.При това положение каква трябва да е сумата върху която се дължи лихва. 75 % от год.корп.данък е 2250 лв няма определени тримесечни авансови вноски върху тази сума ли трябва да се начисли лихва.
в чл.149,ал.2 от КТ  пише така:Положеният извънреден труд през календарната година се отчита пред инспекцията по труда до 31 януари на следващата календарна година.
Променен ли е периода за отчитане на положения извънреден труд пред Инспекцията по труда вместо за шестмесечен период да се отчита веднъж за цялата календарна година
Преди месец зададох този въпрос:
Лице работещо по договор за управление и контрол има точка в договора да му се плаща пътя от местоживеене до месторабота.Сега лицето представя билетите с които е пътувало през 2011 г..Може ли сега да бъдат изплатени разходите направени тогава и ако може как да се отбележи тази сума в ГДД тъй като това са разходи свързани с дейността от минал отчетен период 2011 г.
Ясно е ,че ще се увеличи фин.резултат,но не намирам позиция в таблицата за преубразуване в ГДД където да е  посочи сумата.
Тогава ми оговорихте да излезе новата ГДД ,излезе новата не виждам такава позиция.
Да фин.резултат  ще се увеличи ,но къде точно в ГДД да се посочи като увеличение в коя клетка на на ГДД.
Лице работещо по договор за управление и контрол има точка в договора да му се плаща пътя от местоживеене до месторабота.Сега лицето представя билетите с които е пътувало през 2011 г..Може ли сега да бъдат изплатени разходите направени тогава и ако може как да се отбележи тази сума в ГДД тъй като това са разходи свързани с дейността от минал отчетен период 2011 г.
6.1.   Съгласно промените в първата от забележките - дължимите задължителни осигурителни вноски върху възнаграждения по договори за работа без трудово правоотношение, изплатени след 31 декември 2014 г., се декларират с декларация обр. № 6, като в полето на т. 18 (дата на изплащане/начисляване) се попълва датата на последния календарен ден от месеца, в който е изплатено възнаграждението. С оглед направеното изменение съответните суми на всички дължими осигурителни вноски върху възнаграждения по договори за работа без трудово правоотношение, изплатени през месеца, се попълват в една колона от декларацията.
Осигуровките на лицата работещи по договор за управление и контрол по този начин и те трябва да се попълват или това не важи за тях.
Общинска фирма е получила финансиране от общината за погасяване на задължения към персонал и доставчици.Как трябва да се осчетоводи сумата и данъчното третиране съгласно ЗКПО.
Подадена е вчера и съм написал какъв е отговора в изложението.Въпросът е какво да подам до седмица  след като беше беше отхвърлена.Що се отнася кода Код 0 вид плащане 3 (през2010) изплатено възнаграждение за месеца. .Данъкът се декларира сега защото сега са изплатен заплатите за този период.         
През месец август 2014 са изплатени заплати за м.декември 2010 г. .При попълване на дек.6 в програмата на НАП за дължимия ДДФЛ при попълнен размер на данъка и дата на плащане 21.08.2014
не позволява да се извърши и излиза надпис :"В случаите, в които датата на изплащане(поле 18) е през 2014 г. поле 16 и /или 17 не следва да се попълва(колона1).Използвах програмата за заплати за 2010 с попълнен данък и дата на плащане 21.08.2014. изпратих ги по електронен път но се върна ,че деклар.е отхвърлена и същото пояснение ,че сумата не се попълва ,когато в поле 18 датата  след 01.01.2014
Поле 16 е сумата на данъка може ли дек.6 да се изпрати без да бъде посочен размера на данъка.В едноседмичен срок трябва да се подаде нова дек.Правилно ли е да се подаде без да се посочва сумата данъка ,както е написано в основанието за отхвърляне и какъвто надпис излиза в програмата.
При попълването на производствена характеристика за ТЕЛК в позицията професионален маршрут където се описва стажът трябва ли да се описва периода в ,който лицето е регистрирано в бюрото по труда и това време се зачита за стаж.
Има подпис,дата и печат от банката където е внесено пл.нареждане или от НОИ за внесени болнични.Това достатъчно ли е.
Служител пътува 4-5 пъти до друго населено място за внасяне на документи има подпис  печат на командировачното  ,по-голямата част от работното време в друго населено място ,съответно му се полагат 10 лв..Служителят ползва една една заповед за командировка за месеца при тези пътувания. посочено е в заповедта населеното място и това което ще извърши /внасяне на документи/,но не е правил отчет към командировачното .Проблем ли е това.
Какво трябва да се напише срещу Адрес по чл.8 от допк в заявлението
Установено е ,че сумата в Д6 за месец декември 2013 г. трябва да е по-голяма от подадената в НАП ,възможно ли е да се подаде нова с разликата между реалната и подадената.
Фирма има наказателно постановление от НАП за глоба за непредставен ГФО в търговския регистър през 2009 г.постановлението е издадено през 2010 г. има ли давностен срок какъв е той 
Izvanrednia  trud vliza li v dohodite posocheni  v chl.42 al.2 ot ZKPO ili s neizplatenia izvanreden trud triabva  da se uvelichi fin.rezultat GDD.