ЕООД закупува сграда ,която функционира като търговски  обект ,след закупуването без прекъсване продължава в сграда се извършва същата дейност.Необходимо ли е фирмата закупила сградата да пуска някакви документи или само на база фактура за покупка да се завеждат в дап и сап.
не ги е внесъл,вероятно похарчил
Сумата по месечен отчет от КА е 5000 лв.,служителят е внесъл в касата на фирмата 4500 лв.Какъв документ да се състави за разликата за да бъде осчетоводен.Констативен протокол става ли и трябва ли той да е подписан от управителя или само от МОЛ и счетоводител.
Управител живеещ на 40 км. от месторабота пътуващ с личен автомобил до работното място.Необходима ли е ли заповед на собственика ,че разрешава пътуването с личен автомобил до месторабота ,чийто разходи ще бъдат за сметка на фирмата и какво е отношението на данъчното законодателство към тези разходи .
Изходящите плащания и те ли трябва да  са задължително по банков  път ,когато няма касов апарат или може да се изтегля суми и да си се плащат в брой за закупуване на материали като си се води касова книга приход-разход.
Задължителен ли е касовия апарат при регистрация по ДДС
След като сумите за финансиране за закупуване на земеделска техника  по мярка 121 и субсидиите за отглеждане на животните на се облагат с ддс при тяхното получаване ще трябва ли да се съставят някакви протоколи и да се включват в дневника за продажби.
1.При раждане на теле трябва ли да се попълват някакви актове или формуляри като удостоверяващи това и да се завеждат по сметки.
2.Може ли като активен пазар да бъде използван специализиран сайт в интернет с цените на крави, телета.
3.Биологичните активи се оценяват при първоначалното признаване и в края на всеки отчетен период по справедлива стойност има се предвид края на годината,а когато през годината теле навърши шест месеца и бъде прехвърлено в друга група животни.
Трябва ли да се прилага СС 41
Някъде четох ,че можело и едностранно
171
ЗП с оборот под 50000 лв. ще получи субсидия за закупуване на зем.техника и ще се регистрира по ддс какво счетоводство да води.