Здравейте! мой клиент е издал фактура за услуга към Сърбия. как би следвало да се осчеводи в Декларацията по ДДС?
благодаря ви. да разбирам ли че пиша нула в таблица 1 и 2 на облагаем доход?
да, но е отрицателно число...приход-разход в случая...
Здравейте! как да попълня прил 7 от декларация 50. иска ми облагаем доход- приходи имам 2000, разходи 3500.  СОЛ съм - внясам си осигуровки на 460 лв? благодаря ви!
Здравейте! лице, което е СОЛ е ЕООД, има получени доходи от продажби по интернет като ФЛ. следва ли да се попълни справка за окончателния размер на осиг доход, което съответно да намали печалбата му при попълване на декл по чл 50?
Здравейте! авансовия данък по чл 43 ЗДДФЛ се декларира с декралария по чл 55, ал.1 от ЗДДФЛ от работодателя. не се посочва този данъйк в декларация 6 с код 8, нали така?
здравейте! случайно да знаете каква е глобата за непубликуванотчет до 30.06.?
защото е по клинична пътека и ще бъде издаден след като приключат процедурите.
да, просто ще бъде предствен след направата на работни заплати.
Здравейте! кой дължи здравни осигуровки -работник или работодател- при неплатен отпуск, поради непредставен болничен? благодаря!
благодря ви!
амортизация на ДМА
така го заварих от предния счетоводител- в оборотната.кредитно салдо по 241
здравейте! натрупаното кредитно салдо по 241 ми играе при баланса. активът ми е да речем 10000, а пасива ми е 5000. по 241 имам кредитно в оборотната с 5000. къде да го отнеса в баланса?
Здравейте. фирма прекъснала дейност може ли да плаща на лице по граждански договор за счет.облужване?
здравейте... към нси микропредприятията могат да попълват само баланс и опр и впоследстие само с тези сравки да публикуват в ТР до края на юни, нали така?
здравейте! моля за съвет, как да се процедита при таксиметров шофьое, които е ЕООД, има платен патент и съответно излиза на печалба. има ли начин да се намали тази печалба, защото все пак си е е платил патента? благодаря ви!