здравейте! моля за съвет, как да се процедита при таксиметров шофьое, които е ЕООД, има платен патент и съответно излиза на печалба. има ли начин да се намали тази печалба, защото все пак си е е платил патента? благодаря ви!
да, идеята ми е спрямо тези разпратени емейли от НАП до съставителите на ГФО. при положение, че не е платено...
Здравейте, клинети не са си платили счет обслужване за 2016 г, през изминалата 2017 г. как да се процедира с годишната декларация по чл.50?
притесняваме ме факта, че фирмата е спряла дейност и че КИ е издадено февруари. в коя колона на справката би следвало да се покаже стойността за внасяне на ддс?
Здравейте! имам следния казус- ЕООД спира дейност през декември 2017. връща стоки към доставчник и доставчика му прави КИ през месец 02/2018 към фактура от м.октомври 2017. за януари и февруари  съм подал нулеви справки -декларации по ДДС. как са процедирам, за да подам ДДС декларацията?
Здравейте, какъв е срока за съхранение на счетоводни документи- има предвид фактури?
няма ли да има проблем, че е спряна дейността?
здравейте, имам следния казус. фирма по ддс спря дейност декември, но днес получава Кредитно за стока към фактура от октомври месец. какво следва да се направи?
Здравейте! може ли да се отлага ползването на отпуск при сключване на граждански брак ?
Здравейте! Какви са глобите за непубликуван ГФО на действащи предприятие ?благодаря !
Здравейте! предстои пенсиониране на държавен служител- по взаимно съгласие ще бъде и наличие на възраст и ос.стаж. В ЗДСл "В случаите по ал. 1, т. 5 държавният служител има право на обезщетение в размер 50 на сто от месечната му основна заплата, определена към момента на прекратяване на служебното правоотношение, за всяка прослужена година като държавен служител, но не повече от 10 месечни основни заплати. Ако към момента на прекратяване на служебното правоотношение държавният служител е работил в същата администрация през последните 10 години, той има право да получи 6 месечни основни заплати, а когато е работил по-малко от 10 години - 2 месечни основни заплати, когато това е по-благоприятно за него."
как да го тълкувам: че дължим само 6 МРЗ или 6 МРЗ + 50% от МРЗ за времето, през което е бил държавен служител? Благодаря на отзовалите се!
благодаря, за което!
Здравейте! какви осигуровки се удържат по ГД, ако имаш сключен трудов при друг работодател?
инициатива на работодател
Здравейте! какъв код следва да се запише в Д1 на точка 15.1 - 1 или 2, при прекратяване на ТД по чл. 71 от КТ? Благодаря!
Здравейте! какви осигуровки се дължат за назначен по трудов договор пенсионер? Благодаря! А, ако е на допълнителен трудов договор- отново пенсионер?
здравейте! моля за становище по следния казус- назначавеме служител по чл 111 КТ на непълно раб.време ( чл 138 КТ). Дамата работи на основен трудов договор на 8 часа. Въпросът ми е може ли да я назначим при нас на втори допълнителен трудив договор по чл 111 КТ на 5 часа или трябва да бъде на по- малко часове? Отбелязвам, че назначението е по ПМС 66 от 1996 г. Благодаря Ви!
Здравейте! Ще освобовдавам слувител назначен по чл 111 от КТ. Трябва ли да попълвам трудовата му книжка. Трябва ли да издам УП2; УП3. Има ли нещо по- специфично при освобождаване на такъв служител?Ще Ви бъда благодарна, ако внесете яснота по казуса!  Благодаря на отзовалите се!
Благодаря Ви! Получи се според мен ползотворна дискусия. Проблемът не е нито в осигуровките, нито в лишаването с трудов стаж. Идеята ми бе- как е законово и редно да постъпя в така създалата се ситуация:)