да, работната седмица е петдневна и съответно събота и неделя са неработни за организацита. Което значи , че трябва да запиша 03.07.2017?
на 30.06 ще е освободено лицето.
Здравейте! Моля за професионалното Ви мнение по следния казус: ако пусна уведомление по чл 62  за назначаване на 30,06,2017 г. от кога е редно да се пише дата на започване работа на лицето, за да няма прекъсване на труд.стаж- 01.07.2017 г. ( който е събота и е неработен ден за фирмата) или 03.07.2017 г- понеделник?
a трябва ли фирмата да е регистрирана по зддс?
здравейте! фирма желае да извършва строителни услуги в Белгия. работниците ще са български граждани.  трябва ли да е регистрирана по ЗДДС? има ли специфични документи, касаещи назначаването на рабитниците и издаването на фактури, за извършените услуги. благодаря ви!
здравейте, как се осчетоводяват  събрани дарения, с които ще финансират учащи на специализация в др страна?
учредителя на фондацията.
здравейте, моля за съвет, дали има нещо по особено във воденето на счетоводство на сдружение с нестоп. цел?  на какъв вид договор трябва да бъде назначено лицето? благодаря ви предварително!
проблема че е вече сол...прехвърлена е на нейно име. как да процедирам сега?
да. тя е на трудов договор в същата фирма в която е прехвърлена като сол. в момента е в отпуск по чл 163 от КТ , за майчинство.
само здравно ли трябва да се осигурява на двете места в такъв случай?
да, но пък и не иска да се осигурява двойно..или то само трябва здравно?
купува фирмата, в която работи чрез покупко-продажба. а като е се прекрати тр догоор, двойно осигуряване ли дължи?
здравейте! имам спешна нужда от помощ. лице по трудово правоотнишение става сол на същата фирма. в същото време е по майчинство. трябва ли да му прекратявам тр договор? възможно ли да е да му се прекрати майчинството. майката е в опускт по чл 163 от КТ по майчинство. как следва да се процедира?
здрвейте! имам следния казус- как е коректно да попълня ддс декларацията, при услоие , че: 11.2015 съм на възстановяване 400 лв
12.2015 съмна възстаноявяване 600 лв
януари имам да внясям 700 лв?
бухте ли дали допълнителни разясния. да разбирам ли , че няма как да не осчетоводя тези фактири. благодаря ви!
здравейте! фирма по ЗДДС . имам фактура за стоки от 2015 година, която е желателно да осчетоводя през 2016. в нарушение ли съм, или е възможно да осчетоводя фактура от 2015  година през 2016. благодаря предварително!
мислъта ми е следната- водене на счетоводство на ЕООД- досега се подписваше собственика, а сега вече няма да е възможно, така ли? де факто искат на излязат на бяло доста счетоводители, които обслужват малки фирмички за 20 лв месечно...правилно ли мисля?