съответо и  няма данък по ЗКПО, а е на данък към общината....
Здравейте, ЕООД с код за таксиметровз превоз, натрупва доста пари на каса и съответно неразпределена печалба.  не му се плаща дивидент? как процедирате в такива случаи?
нали подава гдд по чл.50
ЕТ на патент подават ли отчети в статистиката ?
но не ми дава, понеже е по ЕГН
здравейте, при региструране на ел.услуги коя трябва да избрера, за да мога да назначвам и освобождавам служител, нает от ЗП?
няма осигуряване де факто. не е пуснато за започване на дейност- отхвърлена е декларация ОКД 5, зашото по погрешка е маркирано "започване", вместо "възибновяване"
здравейте. имате ли съвети как да процедирам>?
здравейте, януари подавам декларация за възобновяне, но погрешка съм маркирала , че СОЛ започва дейност, вместо, че възобновявя. впоследстиве след 2 седмица спира иопитвайки се да подам за спиране ми излиза че не е приета- не съм догледала, че и първата ми е отгвърлена. опитах се февруари да подам декларация 7, но ми излиза съобщение, че ма неосчетоводена декларация. опитам и март- пак същото. съвети?
здравейте, как осчетоводявате върнат депозит по банкова смета от наемодател?
но все ми я отхвърля. питането ми е : дали си стоят приетите данни от първата ? или и за нея пак трябва да подавам отново.
здравейте, подала съм справка чл.73, ал.1 приема успешно. след това се опитвам да допълня с такса изплатен на нотариус, но все ми
просто се трупан много стари фирми, които отдавна не работят....и затова си милех дали има начин да бъде премахната ненужната стара инфирмация...
Здравейте!знаете ли как може да бъде изтрит осигурител от програмата на НАП за подаване на Д1 и Д 6? фирма, коятоне работи вече , но стои в програмата. Благодаря на отзовалите се!
и аз не искам да се заяждам, но чета доста въпроси, които дори и в счетоводните къщи не са научени. та  като не ви харесва въпроса ми, просто подминете...но типично по български трябва да си покажем колко сме злобни и колко другите не знаят....имам право да питам, а вие да не отговаряте!
Здравейте! Моля обяснете ми как трвба да се осчетоводи фактура от Германия ? Оказва ли влияние ма ДДС? С как във документ се прилага в счет. Програма - делта ? Благидаря ви!
ПРИ МЕН ВСЕ МИ ИЗЛИЗА ГРЕШКА
СУМАТА Е 60 ЕВРО.  ВЪПРПОСЪТ МИ Е ИМА ЛИ НЕЩО СПЕЦИФИЧНО ПРИ ТАЗИ ФАКТУРА. СЪЖЕЛЯВАМ ЗА ВЪПРОСА, НО Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ. МАЙ ТРЯБВА ПРОТОКОЛ ПО ЧЛ.117 ДА СЕ ПУСНЕ И САМОНАЧИСЛИ ДДС ЛИ?