Дт 601 с минус
Дт 4531 с минус   Кт 401 с минус

Дт 503                    Кт 401
Декларацията я попълва заявителя.
Фирмата наемател издава СИС и удържа, декларира и плаща данъка по чл.44 в периода 01-09 месец. В периода 10-12 издава СИС и само по изрично желание на наемодателя удържа, декларира и плаща данъка по чл.44.
Прехвърлянето на ДЗПО от частен фонд към НОИ нас не ни касае по никакъв начин. Лицето си подава заявление и от там нататък НАП и НОИ и досегашния фонд си оправят сметките.
Заради този абонамент сте длъжни да се регистрирате по чл,97а поне.
Тези платформи удържат ли си комисионна?
Дали даден договор е срочен или безсрочен се декларира в НАП още от далечната 2003 г. А да се приложи срок на изпитване в който да ви съкратят трябва да ви сменят длъжността, което също се декларира в НАП.
Като си направите корекцията и в РПВ нещата ще си дойдат по местата.
Зависи как се осигурява. При СОЛ само за пенсия няма безработица, болнични или майчинство. При СОЛ за всички осигурителни случаи няма безработица. При договор за управление има всичко, но пък сумата на осигуровките е значително по-голяма.
А как е издадена фактурата?
Ами грешката е в т.5. Защото сте решили, че отпускът за отглеждане на дете до 2 години е 366 календарни дни. marpan по-горе ви е написала, че този отпуск е до навършване на 2 години на детето. Може да е повече или по малко от една календарна година. Бебетата не се вълнуват кога им е разпоредено да се родят :-).
Аз мисля като ХХХХХ. Към днешна дата срока за изпитване е изтекъл.
Не е невъзможно и те да сгрешат :-)
Няма прекъсване между болничните.
От 27.02 до 04.04 има само едни три дни за сметка на работодателя.
Ами във форум е така. Делфинчето още в началото ви написа, че ви е необходима истинска консултация със счетоводител.
Etsy не изисква регистрация по ДДС. ЗДДС Ви задължава да я направите независимо дали имате фирма или сте физическо лице.