За мен тестерите са чисти рекламни материали.
Срока за издаване на КИ не е обвързан с датата на фактурата Ирена вече ви го е казала. Сега са се договорили за въпросната неустойка - сега се издава кредитното известие.
Чл. 42. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Авансовият данък за доходи от трудови правоотношения се определя от работодателя месечно на базата на месечна данъчна основа.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Месечната данъчна основа се определя, като облагаемият доход по чл. 24, начислен за съответния месец, се намалява с удържаните от работодателя задължителни осигурителни вноски, които са за сметка на физическото лице, по реда на Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване или за задължително осигуряване в чужбина. Месечната данъчна основа на самоосигуряващи се лица за доходи от трудови правоотношения по § 1, т. 26, буква "и" от допълнителните разпоредби се определя, като облагаемият доход по чл. 24, начислен за съответния месец, се намалява с авансово внесените чрез дружеството осигурителни вноски, които самоосигуряващото се лице е задължено да прави за своя сметка по реда на Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване.
(3) Месечната данъчна основа се намалява със:
1. данъчното облекчение за намалена работоспособност по чл. 18, ал. 2;

Аз имах случай, където се търсеха осигуровки по ЕГН на СОЛ съдружник в ООД, където някой специалист от НАП беше въвел три пъти една и съща годишна Д6 - в един и същи ден с три различни входящи номера. Е след пет месеца разходки си оправиха бозата.
Преди години в платежните за осигуровките на СОЛ се пишеше булстат и после трябваше да пишем писма,  за да ги прехвърлят по ЕГН. Да не е от там грешката? Само не си спомням точно коя година го промениха... 2008 или 2009...
И тук идва въпроса

Този въпрос по-добре го задайте към НАП или към хората творящи нашето законодателство и формулярите създадени към него.
ще приеме.... е може да те информира, че ддс е различно от 20%, но не е проблем...
по същия начин както включвате другите фактури с 20% ддс.
(4) Мястото на изпълнение при доставка на услуга е:
1. мястото, където се намира недвижимият имот, когато услугата е свързана с недвижим имот, включително при:
а) предоставянето на права за ползване, на експертни услуги или услуги на посредници, свързани с недвижимия имот;
б) услуги по подготовка и координация на строителните работи, свързани с недвижимия имот, като архитектурни, инженерни, надзорни и други;
"Чертожни услуги" е прекалено общо за определяне на мястото на услугата, от което зависи отговора на въпроса ви. Например ако тези чертожни услуги са свързани с недвижим имот находящ се в БГ, то мястото на услугата е тук...
Базата ти е предходния месец...

КТ
Чл. 177. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.
(2) (Нова - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Когато няма месец, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни при същия работодател, възнаграждението по ал. 1 се определя от уговорените в трудовия договор основно и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен характер.

а самите отговори на 90% никога не са конкретни
И в допълнение към отговора на dalila, предупредете майката, че след прекратяването на договора, независимо че получава обезщетение от НОИ до 410 ден, трябва да си внася здравно.
нали като си самоначислите ддс с протокол по чл.117 го подавате и в двата дневника, значи ползвате данъчен кредит.
ще го ползвате за друг данък... сега с "единната" сметка не е невъзможно
Аз имах франчайз с америка, но при мен франчайза беше на фирмата и съм си искала фактури съответно са ми издавали такива. Също така се удържа и данък при източника (чл.195).
изплащането добре, а решението кога е взето?
След като лицето е осигурено на друго основание и не е осигурено на максималния осигурителен доход, то следва да внасяте осигуровки по този ГД и да подавате Д1 и Д6, съответно и декл.по чл.55.
Както е списан ЗДДФЛ, трябва да му удържаш месечно и после с годишното изравняване би трябвало да му ги възстановиш. Гадно е, но аз поне така го разбирам.
да така е.
"как да оформя СИС и служебните бележки,тъй като октомври и ноември са от четвърто тримесечие и за тях не трябва да се удържа данък?"

не трябва, ако са изплатени в четвърто тримесечие.

"трябва да ги впиша,че са изплатени в трето тримесечие"

трябва да ги впишете, когато реално са изплатени.

"поражда ли задължение за авансов данък и за тях"

отговора е при първия въпрос