Благодаря за отговорите!
irenabrili, благодаря! А в случая дали трябва да имаме митническа декларация?
Здравейте! Имаме продажба на фирма от Македония. Представител на фирмата идва на място при нас в склада и купува определени артикули, които ще превозва до Македония с личния си автомобил. Продажбата като износ ли трябва да се оформи с митническа декларация или си издаваме фактура с ДДС като продажба в България?
Здравейте! Имаме издадена фактура за услуга за страна извън ЕС. В коя колона в дневника за продажбите трябва да се отрази?
Декларацията се подава в НСЗ. Може на място, може и по мейл. От сайта им може да си изтеглите образец.
Здравейте! От скоро сме регистрирани в НСЗ като търговци на зърно. Декларацията за месец октомври за наличностите, която трябва да се подаде до 3ти ноември, сме я подали на 13ти ноември. Каква е глобата за закъснението и възможно ли е като първо нарушение да се размине без глоба?
Здравейте! Имам следния въпрос: Българско физическо или юридическо лице иска да закупи дялове в чуждестранно юридическо лице, в страна извън ЕС. Как е по-добре да бъдат придобити дяловете на физическото лице, което е управител или на юридическото? Съгласно българското законодателство трябва ли нещо да се декларира, регистрира и т.н. или процедурите се извършват само в другата страна?