Благодаря много за отговорите. Утре ще го подам. Лек ден.
Притеснявам се от това, че пише дата на издаване 08.10.2013. Нали има условие, че щом е представен началото на месеца срока за представяне в НОИ е от първо до петнасесето число на следващия месец. Аз ще го подам не ми е проблем, но тези от НОИ нещо да не се заядат?
Днес ми представиха болничен за месец септември. Пише, че болничния е издаден на 08.10.2013г. Аз вече съм пуснала болничните за септември на ф-мата на 01.10. Сега дали да го пусна и този болничен или трябва да чакам др.месец до 15число? Болничния е от ТЕЛК ако има значение.
  irenabrili - благодаря за отговора. Ще пробвам и ще пиша какво е станало.
За да не отварям нова тема. Ако имаш задължения по съдебни дела. Напр. си осъден и не си платил. При тези задължения важи ли давностния срок.  Става въпрос за 2003г. дело и 2006г.
Тези задължения се виждат в справката на НАП.
Много благодаря за бързите отговори. Както винаги сте страхотни.  :give_rose:
Благодаря отново за  бързия отговор. А може ли да излезне в болничен например и след това ще го съкратиме.Има ли вероятност да му направят запор на сметката заради болничния. Тази сметка си я ползва само за болнични.
Здр. имам едно питане свързано с наложен запор от частен съдия изпълнител. Дойде ни такова съобщение и човека иска да го съкратим не ще да му се удържа от заплатата такива пари. Може ли да го съкратим така, че да взима по дълго обещетение от борсата. Да не е по взаимно съгласие. Искаме да му направим услуга. Та с две думи ще му направят ли запор на обещетението?
Благодаря за бързия отговор.
Здр., искам да ВИ питам нещо. Имам позната която е имала ф-ма и е била закрита през 2001г. Сега като и платих здр. осиг. се видя, че има някакъв неплатен патентен данък от 2001г. та въпроса ми е мога ли да подам искане за премахване по давност?
Благодаря за експресния отговор.  :give_rose:
Отново да ВИ попитам нещо с този случай. Взех Болничните. Първия болничен е от
04.03.2013г-13.03.2013г. издаден от личния доктор;
втория е от 08.03..2013г.-31.03.2013г. издаден от ЛКК.
Аз съм ги описала така както са издадени. Имали някаква грешка при описа?
marpan_64 - как ги хващаш само.  :smile1:
Благодаря много за съдействието. Лека вечер.
Ок. така и ще направя. Ще ходя в понеделник. И след това до 15.07.2013г. трябва да ги подам?
Ами няма да е скоро. Служителя си е искал да му издават всеки месец и си ги събира при него. Чудя се какво да правя. Какъв съвет ще ми дадете?
Мн. е сложно за обяснение, но да приемем чи няма човек на който да се разчита да донесе болничните. Ще ходя аз, но какво правим с липсата на банкова сметка?
За да не отварям нова тема. Имам един въпрос. Имам служител който е в болница от нач. на март. Ние така си го и водиме. Не се знае кога ще излезе. Има нова банкова сметка, но не си е извадил необходимия документ от банката. Съответно ние не можем да ги представим в НОИ. Самите болнични също не са при нас. Те са при служителя. Моля за съвет как да подходиме, т.е. дали да не вземем ние да се вдигнем до болницата и да вземем тези болнични, че станаха доста, но пък без банкова сметка....?
Което ще е най-добре ако го сторят.
dalila- ох благодаря ти. Явно нещо не съм разбрала във въпроса на питащата. Уж толкова бях чела за това 50% но майчинство, но пък си казвам да не съм пропуснала нещо. Благодаря отново за отговора ти.  :wave: