Аз пак и пак не мога да разбера: имам служител на осн. заплата 340.00лв. и процент за прослужено време на стойност. -30лв. Общо осг.им доход е 370лв. Има ли смисъл да подават декларация за връщане на данъка.
Е страхотни сте. Благодаря за бързите отговори. Просто ми е странно, че човека трябва да чака един месец след прекратяване на договора му, за  да си получи заплатата.
За да не отварям нова тема искам да питам нещо. Къде мога да прочета кога се изплаща последната работна заплата на работник? Искам да видя срока на плащане на заплатата, че според мене трябва да е в деня на прекратяване на договора, а не когато плащаме заплатите на всички работниците. Но дали е така?
Благодаря отново за бързия отговор -  pmihaleva.
 pmihaleva - благодаря за отговора, значи не би трябвало да имам проблем, ако внеса осиг. по-късно. Преди нали беше условието, че подаваш декл.1 и 6 и след това трябва до ден да внесеш и осиг.
Здр. за да не отварям нова тема, искам да попитам нещо тук. Дано да ми отговорите както винаги. Ако подам декл.1 и 6 за заплати м. април  с код 5 например в понеделник, но осиг. се платат например към 20.05.2014 ще иима ли някакви последици? Притеснява ме това, че на декл. 6 ще сложа дата 12.05., а осиг. ще се платят доста след 12.05.
Благодаря за бързите отговори.Стрхотни сте.

Да точно така, не е получавало обезщетение от борсата. Седяло си е вкъщи и си е харчило наема  :smile1:
Др.месеци ги оставям празни?
Имам още едно въпросче. Какво трябва да отбележа в нач. на декл.? Трябва ли да чекна,че се осиг. като безработно? Според мене не , защото към 31.12.2013 лицето е на ТД.
Лице което е безработно от 01-09.2013г. получава доход от наем. За този период правя изравняване на дохода от наем и дохода в/у който се длжът осиг ЗО като безработен. От м.10.2013г. е на ТД и съответно е осигурен на др. основание и не трябва да се внася ЗО в/наема. Въпроса ми е какво следва след това да се пише табл. за изравняване на ЗО? Според мен нищо не трябва да се поплв, но дали е така?
А кога дава дали има някакви грешки?  При попълване на отделните справки, ако има нещо ми казваше. И на всяка справка сега  ми пише валидна. Това значи ли, вс. е правилно?
За да не отварям нова тема искам да питам нещо, свързано с подаване на ГФО към статистиката. За пръв път ще подавам по ел. път и не съм наясно какво става. Като дам приключил на отчета, след колко време дават номерче?
Супер бърза си,  както винаги с отговора! Благодаря за отговора.  :smile1:
Питам, защото аз имам такъв приход и съм го сложила в сметка 709. Може би бъркам?
 irenabrili- защо извънреден приход? Нали този приход е при погиване или природно бедстиве или аз нещо се бъркам?
Аха, значи декларирам първо с код 8 и тогава внасям. Благодаря за бързия отговор.
Здр,. за да не отварям нова тема ще питам нещо свързано с декл.1 и 6. Кога внасяте авансовия данък в/у доходите? Когато  подавате декл.1 и 6 едновременно с код 5 или когато се декларира само данъка в декл.6 с код 8?
marpan_64 - благодаря за бързия отговор.