dalila - извинявай, но от последното което написа не разбрах кое потвърждаваш: дали ще ми върнат книжката за корекция ако пише така: 15.09.2009-09.11.2012г.
Значи пиша прослужено време 15.09.2009-12.11.2012г. и

В графа седем също пиша 12.11.2012г.

dalila - казваш че няма да я върнат ккнижката ако съм записала 15.09.2009-09.11.2012г.
Здр. ще ползвам същата тема за да попитам нещо, че вече нещо се обърках. Лице работило при нас на 8ч. от 15.09.2009г-09.11.2012г.(посл. раб.ден), какво пишете в ТК в т.н. правоъгален печат? Аз съм писала 3г.1м. и 27д. Датата на прекратяване е 12.11.2012г.
Благодаря  за отговора. Само да знаеше и личния какво да прави, щеше всичко да е наред. Ще ходя да я тормозя. Благодаря отново за съдействието. Лек ден от мене.
Значи излиза така, ако съм разбрала вярно: ако се наложи да излизам болничен за гледане на детенце трябва да ми е издаден от ЛКК за да ми се плоти от НОИ. Иначе ако го издадеде личния доктор няма да бъде платен от НОИ.
Мерси за отговора, проблема е в това, че не мога да разбера колко дни имам право на платен болничен за година и влизат ли тези от ЛКК. Представи си питах и в НОИ, но от там само те прехвърлят на разл. телефони и нищо. Чак пък никой да не знае каква е ситуацията с тези болнични.
Сега видях отговора ти. Значи би трябвало болничните след тия 40 дена да се издават ЛКК и да са платени от НОИ.
Здр. благодаря за бързия отговор, но нали ако сме прехвърлили този брой болнични дни няма да се платат от НОИ. Как да няма нищо общо с изплащането на болничните. И според мене не всеки път може да се издават болнични от ЛКК. Примерно ако се късае за една настинка( за болничен от 7 дена). Личната докторка мълчи и не казва нищо. Дано Вие ми го разясните това с тия болнични.
Възможно ли е да ми отговорите на следният въпрос:

До момента имам 56 болнични дни, в които се включва и 26 дни болнични от ЛКК.Като това са общо болнични за мен и детето ми/ под 18 год.възраст/.В страницата на НОИ видях, че имаме право на 60 дни, платени, за една календарна година. Та въпроса ми е имам ли право на още платени болнични и до колко, включват ли се към тези 60, тези от ЛКК?
Благодаря предварително за отговорите.
 


Потърси и в "одит инфо" има почти същия въпрос, ако не е и същия де. Там има доста отговори.
Аз я подадох декларацията, но сега като чета по задълбочено срока за внасяне и се чудя дали не съм сбъркала. От НАПа нищо не ми казаха. Интересуваме за друг път как да процедирам, защото ми се струва пък много време да помня, че като ми изтече тримесечието трябва да подавам декларацията.
Декларацията е по чл. 55 от ЗДДФЛ за доходи облагани с окончателен данък. Изплатен е наем на чуждестранно лице.
Ако може още някой да се включи ще съм много благодална.
Здр. имам да подавам една декларация на която пише следното нещо: Декларацията се подава в срок до края на месеца, следващт тримесечието на внасяне на данъка. Това означава, ли че може да се подаде и повреме на самото тримесечие или трябва да чакам месеца след иизтичането му.
Здр. пак съм аз. Значи решихме да си питаме ТЕЛК комисия да ли може да изпълнява фукциите си като чистачка. Чакаме отговор от тях. Мислим да я съкратим по чл.328.ал.5 или ал.12. Според Вас коя точка ще е по-добра? Така и служителя ще излезне на борсата според стажа си. Или се бъркам нещо. Вие как мислите? Благодаря за отговорите предварително.
Благодаря ВИ много за отговорите и за отделеното ВИ внимание. Ще взема предвид това което ме посъветвахте.
Сега говорих с нея има ново решение и вече е с 100% инвалидизация.
от 22.12.2008г. Сега гледам в решението на ТЕЛК че е до 01.12.2011г. А тя е назначена 01.06.2011г. Не е представила друго решение.
Нещо не разбирам ще има още едно решение от ТЕЛК ли?
10 човека предимно са чистачки.
Ами просто получи втори инсулт и за това беше толкова дълго в болнични. ОФ сложна работа.