Да точно го гледах това приложение 4, подадено е. Интересуваме трябва ли да пускам такова приложение 12, за да ми спрат плащането на това обезщетение при положение, че беба ходи на ясла.
Хора вие ме шашнахте с това дето пишете. Дали аз нещо не разбирам в това което пишете.
Аз имам имам беба на  1г.и 8м.,когато навърши една год. се върнах на работа и си получавам 50% от майчинството. От ноември мин. г. е на ясла. Какво излиза, че е трябвало да подам някаква декл. за спиране на това майчинство ли?
Благодаря ВИ за отговорите. Ще я посъветвам това което ми казахте. Отново благодаря за съдействието. Лека вечер от мен.
Мерси за отговора. Като подаде ОКД за прекъсване няма ли от НАП да и търсят осиг. дето не си е плащала?
Благодаря за бързото включване.
Дали някой може да ми отговори. Братовчедката има ЕТ на което не си е внасяла осиг. Ф-мата не е закрита, даже мин. година е отчела работа шест месеца. Работеше по трудов договор и сега са я къкратили по чл. 328, ал.1. Дали има право да се регистрира в бюрото и да получава обезщетение? Според мене не, но да чуя и вашето мнение.
И аз благодаря за бързия отговор.
И аз да питам нещо ЗО за довнасяне по год. ден. декл.50  се внася по с/ка на НАП по местоживеене и параграф. 111111?
Благодаря ВИ момичета.Значи излиза, че наема си го разпределям на равни вноски през цялата год., защото в СИС ми пише, че наема ми се отнася за периода - 01.01 - 30.04 т.е. или излиза по 900лв. на месец.12 Х 360=10800 независимо, че е платен през апраил съответно август и декември.
Значи е правилно. Бях разхвърлила наема за цялата година т.е. по 900лв. на месец и ми излизаше някаква огромна сума за довнасяне на ЗО. А то излиза, че трябва да попълня само месеците в които е получен. Нали така?
Искам и аз да питам нещо относно това изравняване на ЗО. Получен наем 10800 - 3х4000.00=12000Х10%=10800.00 облагаем доход. Този наем е получен през месец април, август и декември.
Като безработно лице попълвам цялата четвърта колона с по 210 лв. за всеки месец. За наема попълвам съответно м. април 3600, м.август 3600 и м. декемвр 3600. Плоучавам ЗО за довнасяне 278.40лв. Разлика м/у колона 7 и 6 ред 13 е 3480. Въпроса ми е бъркам ли нещо при поълване на колона 5.6?
Благодаря много за отговора. :give_rose: :give_rose: :give_rose:
Още едно въпросче за което се извинявам. Сега при проверка в сайта на НАП видях, че лицето не си е внесло здр. осиг. за м.09,10,11,12. Това значи, че попълвам съответно колона 4 за перода от 09-12 със нула нали?
Супер благодаря ти за бързия отговор. Странно ми е, че мн. голямо довнасяне ще има за ЗО.
Видях, че има зададен същия въпрос и за това да питам и аз.
При мене само, че сумата е доста голяма 12000 брутен доход, с норм. признатите доходи ми става обл. доход 10800. Та въпроса ми е тази сума от 10800лв. я деля на 12м. и я записвам в колона 5.6по месеци нали?
Елена- благодаря за бързия отговор. Аз го накарах да си купи. Леле ужасссс. Ще му връщам парички. Отново благодаря.
Да питам и аз нещо. Назначаваме пенсионер. Какво пишем в ТК като номер? Защото предишната му книжка е надупчена от НОИ. Др. книжка не му е издавана.
Нямат брак. И гаранция давам, че няма да издадът такъв документ от банката.
Заплатите се плащат на ръка.
Благодаря за бързия отговор. Да знаем точната дата. Значи си го пиша в болничен до края на месеца и всеки месец подновявам докато получим болничния?
dalila - лошото е че няма банкова сметка служителя и наяма как да излезне да вземе удостоверение от банката. Тъйче ще чака ме  да му издадат един болничен за целия престой.