Здр. за да не отварям нова тема искам да питам нещо. В понеделник 17.03,нали няма да ми направят НОИ проблеми ако подам болнични или трябва да го направя до 14.03?
Не ги слушай тия от НАП. Не е вярно това дето са ти казали.
За да не отварям нова тема ще попитам тук. Трябва да попълня данъчна  декл. на един студент който не работи на ТД, т.е. си е студент в държавен поръчка. Та той получава доходи от наем. Какво трябва да отбележа в нач. на декл., че е:? Аз съм отбелязала само това, че е местно лице което няма доходи от чужбина.
А де, поспорих с тях и накрая се отказах. Само ми повтаряха, че било хубаво да ги имат. Даже ми дадоха един ден за да мога да изготвя и да им го продиктувам.
Но вече съм им свикнала и като кажат, че искат нещо ими го правя за да няма разправия и звънене по телефоните. Поне са мн. любезни.
Аз така по-миналата година не бях попълнила ОСК и ОПП и  господата от Статистиката ми звъняха да я попълня и да им я продиктувам. Аз също обясних, че сме малка фирма и имаме право на облекчение при съставяне на ГО, но те не се трогнаха от това и си го искаха. На някой да се е случвало такова нещо?
alfa - сега ги питах от Микроинвест и казаха, че щели да са готови с актуализациято до 25, което ще е добре.
 dalila - мерси за бързия отговор. Само ми е интересно дали Микроинвеста ще могат да отразят промените до 25- януари.

 
Здр. четох становища, четох и вашата тема и нещо не мога да разбера. Изплащам заплати за м. декември на 17.01.2014г., като тогава и внасям осиг. Подавам една декл. 6 както до сега или ще са две както е писано в обясненията на НАП? За следващите месеци го разбрах как става, ама това за декември нещо не го разбирам.
 MariyaPavlova - благодаря за бързия отговор.
Искам да попитам нещо свързано с пускане на ТД. Може ли днес да сключим договор и съответно да го регстрираме, а лицето да почне работа от 02.01.2014? Нещо се бъркам с тия три дена.
Здравейте, дали някой има примерна длъжностна характеристика на длъжността "Супервайзер магазин - код НКПД 52223001"? Ако може поне ме насочете от къде да я видя, защото търсих в нета, но нещо няма. Благодаря предварително.
 Kikiritka77 -  alfa и create  са ти отговорили толкова точно. Просто прочети техните отговори по-задълбочено.
svetlakercheva -  благодаря много, направо си принитрах това което си качила. Благодаря отново. :give_rose:
dalila - а тази книга за извънредния труд ние ли трябва да си я правим или можем да купим готова? Независимо, че в нашата ф-ма не се полага извънреден труд.
delpine- благодаря за отговора. Не знаех, че има и такава опция. Отново благодарности за поясняването.
delphine - ако пенсионера е СОЛ и съответно се осиг. само здравно, защо трябва да попълни Т1, за Т2 ясно?
delphine - това което казваш не се ли отнася само за тези които са безработни т.е. само тогава се внася ЗО в/у получения доход от наем.
Опс сега ти прочетох по детайлно отговора и ти пишеш там, че става въпрос за безработни лица. Извинявам се.

irenabrili - Благодаря за отговора.
 
Имам и аз едно питане: може ли сега да се плати наведнъж  наем за времето от 10.2013 - 03.2014г.вкл.
 т.2 -Аз имам такъв работник и си го водя в болничен. Няма какво да си играеш после да правиш корекция. Аз поне така правя и нямам проблем до сега.