Благодаря за информацията. Просто ме интересува дали може от длъжност със средно образование да го преназнача на длъжност с висше?
Здравейте! Става въпрос за следният казус - искаме да назначим човек, който има диплома за висше от чужда държава. И сега трябва да чакаме легализация на дипломата, обаче ние искаме да идва на работа и искаме да го назначим за оператор. Въпроса ми е следния - може ли да го назначим с диплома за средно и после като дойде легализацията да го преназначим като специалист? Или да го назначим с някакъв превод на дипломата за висше за оператор, и после за специалист? Ако някой е имал подобен случай може да ми пише и на лично съобщение.
Благодаря за вниманието!
Но се променя датата на отчета и незнам дали и това няма значение.
При мен се промени датата, но аз го /сторнирания отчет/ подадох преди ГДД.
Трябва ли да попълня отстъпката в ГДД или не?
И сумата след отстъпката закръгля ли се към всеки лев или не? Т.е. ако имам 10 лева , ползвам отстъпка 50ст. - колко следва да напиша и внеса - 9.50лв или 9лв. ? Благодаря за вниманието!
Благодаря за отговора! А аз като подам ГДД - отстъпката да си я сметна ли - т.с. да напиша ли отстъпката в квадратчето , на реда на който се пада или няма значение! Независимо дали съм попълнила или не , като е подадена преди 1 април , получавам отстъпка.
И още нещо да попитам само - ако сега подам декларацията и след 31 март подам коригираща, вече няма да мога да ползвам отстъпката, нали?
Добре! Точно това ме интересуваше, понеже досега не съм подавала декл. с отстъпка! Много Благодаря за отговора!
Означава ли това, че ако сега се подаде ГДД и нямаш задължения, данъка ще е посочен в целия си размер в справката за задължения? Няма да е посочена отстъпката.
Махни скайпа и после пак го инсталирай. Това е най-лесният вариант, за който се сещам.
Благодаря много за разяснението! Тези указания ги изтеглих още като се регистрирах в сайта. Четох ги преди да почна да попълвам, но така и не разбах дали има разлика между съхранение и валидиране и затова реших да попитам.
Благодаря още веднъж за бързият отговор!
Здравейте!
За първи път ще подавам отчет в Бизнес статистиката и искам да попитам какво значи - съхранение и валидиране? Каква е разликата? Като дам съхранение и данните ми се запаметяват и после мога да правя корекции. А ако дам Валидиране мога ли после пак да правя корекции - да кажем на Баланса?
Благодаря за вниманието!
Здравейте!
Искам да попитам следното - става въпрос за това, че имаме издаден ел. подпис на ЕТ като ЮЛ. Обаче, сега ни искат от едно място да подписваме файла към тях с подпис на ФЛ, и да имарло ЕГН и трите имена на собственика. Ами то и на подписа на ЕТ - пак пише за титуляр собственика - трите имена. И има ли смисъл да издаваме нов подпис на ФЛ, или самото ФЛ да упълномощи собственика. НО в това няма много смисъм сам да упълномощаваш себе си.
Здравейте!
Искам да попитам следното - от този месец имаме инсталиран ПОС терминал, как следва да се отчитат продажбите по него? Счетоводно питам? Издават се бележки от касовият апарат за плащане с карта и оборота си фигурира там. Да правя две статии поодделно за пос и отделно за брой с един и същи отчет за продажбите? Или как ? Защото моята програма задължително ми иска да въведа клиент, когато използвам сметки от група 41. 
Благодаря за вниманието!
Благодаря много за информацията!
Благодаря за информацията. Разбрах, че трябва да ги сканирам.
Здравейте! искам да попитам следното - когато се подава ГДД по интернет - приложенията към нея как се подават? В смисъл конкретен пример ще дам - аз имам доходи от наем и ще ми се предоставят сметки  за изплатени суми и служебни бележки. Как следа да ги подам - да ги копирам , да ги попълня онлайн - физически как ще стане това? КАто попълня приложение 4 за наем, после какво следва?
Извинявам се, ако е елементарен въпроса ми, но досега съм подавала само на място в НАП и на хартия.
Благодаря за вниманието.
Много благодаря за отговора! И последно да попитам трябва ли да въвеждам и код на ик. дейност на физ. лице?