Здравейте! Благодаря на включилите се по темата. Искам да попитам следното - примерно имам 200лв внесена сума по  единната сметка, и да кажем като подам заявлението имам задължение за ДОД - 100лв. и те се покриват. А другите 100лв не мога ли да ги използвам да си покрия част от ДДС-то и остатъка да си довнеса да се равни ДДС-то.
И разбирам от коментарите по-горе, че следва и двете да ги имам като задължения в справката  за да подам заявлението за прехвърляне. Не може ли да си прехвърля парите и после да си подам декларациите за ДОД и ДДС и с тези пари да се покрият?
Още веднъж Благодаря за вниманието!
Здравейте! Да попитам само - това заявление, което трябва да подам за остатъка, трябва ли да имама някакви задължение за да го прехвърля остатъка, или може да го прехвърля и после да си декларирам ДОД и то да се покрие? И къде се подава това заявление долу на гишетата на НАП или трябва в счетоводството да ходя? Благодаря на отговорилите
Аз също подавам на ЕТ и гледам да я подам преди 15- число на април, за да ми излезе задължението и после си плащам. Обаче и аз мисля, че не е редно да има такова разминаване. Трябва да се направи за ЕТ вноските за първо тримесечие да са до 30-число като декларацията.
ГФО се подписва, но аз питам конкретно за отчета за статистиката. И също така празните справки, които ги има - пиша нули и ги подписваме и тях, нали?
Здравейте! Искам да попитам ГОД подпечатва ли се? Не си спомням миналата година да съм слагала печат и затова реших да питам. В него си пише само подпис. И другото, което искам да попитам е дали тези справки, които не попълвам и няма данни за тях трябва да пиша нули и да ги подписваме и тях? Ще подавам отчетите на хартиена бланка, закупена от НСИ.
Благодаря за вниманието!
Благодаря за бързият отговор! А трябва ли и сметката за изплатени суми да е по отделно и за двамата или не ?
Здравейте!
Искам да попитам следното - помещението, което отдаваме под наем, е собственост на моите родители. Обаче, служебната бележка, която ни издава наемателката е на името на баща ми. Досега предходните години съм я копирала и я прилагам и в декларацията на майка ми. Та въпроса ми е мога ли и тази година така или трябва да искам да ми издадат наново поотделно и за двамата? Нали и самите бележки се промениха и затова преших да питам.
Благодаря за отговорите !
Здравейте!
Сега след като съм превела парите за ДОД миналия месец по единната сметка, следва ли да подам заявление, че желая устатъка от сумата да покрие това задължение. ДОД е за м.01, ние го плащаме м.02 и го декларираме месец 03. Аз си мисля, че би следвало на 25 март да си вземат парите, тъй като в декларацията пише , че е преведено м.02. Но не съм сигурна и затова питам.
И още нещо сега нали ДОД го превеждаме по сметката за приходи на централния бюджет?
Благодаря за вниманието.
Здравейте!
Искам да попитам как мога да проверя какви ав.вноски ми се водят в НАП. Аз съм направила три за всяко тримесечие, но в Приложение 2 за ЕТ на реда за ав.вноски ми пише да попълня след като проверя данъчно-осигурителната си сметка или поискам информация от НАП. Може ли с ел. подпис да искам информация с някакъв документ, или пък с ПИК код. Или трябва директно да отида в счетоводството на НАП и да питам?
Благодаря на включилите се по темата
Благодаря, irenabrili! Аз така като си мисля, то така или иначе, ако го бях включила през януари щях да увелича ДДС-то, но и сега да го включа през февруари  пак ще увелича ДДС-то. То единственият проблем е ЗДДС, където пише че КИ се включва за месеца за който се отнася.
Благодаря и на другите, включи ли се по темата.
И последно да уточня, че наемателя е ЕТ - за мен е ЮЛ. Ако това Ви помогне с нещо да помогнете на мен. А пък наемодателя, който е от моя страна си е ФЛ.
Да ще е по-голяма, с 8.53лв. Това е ДДС-то по кредитното.
Благодаря, pmihaleva! Аз като попълвах в декларацията с баркод, като дадох провери ми каза, че трябва да попълня част 3 на приложение 4. И затова реших да попитам, иначе и аз в началото нищо не писах там.
За внасяне и съм си внесла сумата.
По погрешка казвам, защото нали наемодателя внася данъка за четвъртото тримесечие, не наемателя затова. И защо да попълвам таблица1, нали е за платеца на дохода - той не е ли наемателя? Аз съм наемодател. И затова питам?
Здравейте! Пак имам въпрос за КИ. Днес получих едно с дата 28.01.2014г. Как да постъпя - да го включа ли в месец февруари или да не го отразявам? Да не е ако го включа през февруари да ми дойдат от НАП на проверка. Аз нямам вина, че ми ги носят сега. Какво ще ме посъветвате?
Здравейте! И аз искам да попитам нещо, нали сте написали , че в Таблица 2 се вписва само придобитият доход, аз съм от стараната на наемодателя. Въпроса ми е аз само таблица 2 ли трябва да попълня? И при мен случая е, че помещението е отдадено под наем от октомври, т.с. четвъртото тримесечие и не е внасян данък от наемателя по погрешка. Сега следва аз да попълня само данните от бележката на реда на четвъртото тримесечие в таблица 2, нали?
И да посоча в декл. по чл.50, че дължа данък и да го внеса после.
Благодаря за вниманието
Благодаря много за помощта!
Сега ще го включа и ще пробвам да подам ДДС-то наново.
Сигурно ли е, че ще ми ги приеме без да подавам молби и тем подобни до НАП?
Вярно, че все пак е в срок да 14-то число.
Здравейте! Става въпрос за следното - днес на обяд пратих ДДС-то, но следобяд ми носят кредитно с дата 28.01.14г. Съответно не е включено в дневника за покупките за януари. Сега мога ли да го включа и да подам наново декл. и дневниците по ДДС или вече не може да се коригира?
Утре примерно да пратя наново ДДС-то преди да е изтекъл срока или не мога? Или да включа кредитното в другия месец, както не е разрешено в ЗДДС.
Благодаря на включилите се по темата.