Ако сме на сумарно, може да си работим с нормален работен ден? Нали така? То сумарно означава да се събират часовете докато не станат 40 на седмица, нали?
Здравейте!
Искам да попитам следният въпрос за почивните дни - примерно сега на 21 декември нали се отработва 23 декември, само, че фирмата ни иска да не работи на 21, а на 23. Може ли или трябва да платим празнични за 23 декември? Знам, че може да се работи, но дали си е нормален работен ден за нас, тъй като ние не сме държавна институция?
Благодаря за вниманието!
Ами той е работил, но те искаха да видят дали изобщо е работено и дали не е някой от работниците.
Здравейте! Искам да попитам Инспекцията по труда от кога има право да иска касовите книги? Искали да видят дали е работено на празнични дни казаха. Но имат ли право???
Благодаря много за помощта и вниманието!
Да разбирам, че в редовете преди и след промяната пиша еднакви суми за първото и второто тримесечие. Примерно, ако е 200 пиша 200 и в реда преди промяна и в този след промяната. Нали така?
За третото тримесечие ми е ясно.
Благодаря на отговорилите ми за вниманието
Здравейте!
Искам да направя промяна на вноската за третото тримесечие и искам да Ви попитам следното - като попълвам декларацията, си отбелязвам, че искам промяна на третото тримесечие и ми се откриват клетките в трите тримесечия с колони преди промяната и след промянта. Та въпроса ми е аз само за третото тримесечие ли трябва да си попълня сумите или и на първите две трябва да пиша нещо. В слисъл, че аз тях вече съм ги внесла и няма да правя промени по тях.
Ако някой е попълвал и изпращал с ел.подпис, ще съм Благодарна да ми отговори!
Май така ще направя - ще ги напиша като отпуска.
Ами работодателя реши да отиде на почивка и всички почивахме тези два дни. И понеже се водят работни, а ние не работихме питам дали ако ги напиша 22 ще има проблем?
Здравейте! Искам да попитам нещо. Става въпрос за следното. Месец август има 22 работни дни, но ние почивахме на 2 дни - на 22 и 23август. Сега като попълвам декларация 1 колко дни да попълня за работни - 22 или ще има проблем, ако го направя. И да не е да има някакъв проблем с осигурителния стаж.
Благодаря на включилите се по темата
Здравейте!
Днес чета, че осигуровките можело да се отпишат по давност с възражение към НАП. И искам да кажа, че то ако е така - някой ако е работил 10 години и не му са плащани осигуровките и после ги отпишат по давност - то тогава каква пенсия ще чака? И как ще иска да е здравно осигурен. Не е редно така. НЕ трябва ли работодателя да си плати осигуровките и да не може да се ликвидира фирма със задължение към НАП - особено осигуровки. И плюс това как ще има пари за пенсии, като не се внасят осигуровки и се отписват ей така.