По този въпрос най-добре ще Ви отговорят лекарите, които издават болничните. В Наредбата за медицинска експертиза на работоспособността пище, че всеки осигурен има право на 12 месеца болнични с прекъсване в две последователни години.
Трябва да се спазва междуседмичната почивка

Чл. 153. (1) При петдневна работна седмица работникът или служителят има право на седмична почивка в размер на два последователни дни, от които единият е по начало в неделя. В тези случаи на работника или служителя се осигурява най-малко 48 часа непрекъсната седмична почивка.
1. След завръщането на майката, ще имате право на обезщетение за безработица - тъй като сте на срочен договор.
2. Трябва да бъдете назначена по чл.68, ал.1 т.3 - за заместване на работник или служител, който отсъствува от работа
3. Имате право , но със завръщането на титуляра ще бъдете освободена и ще ви бъде прекратено плащането, тъй като няма да бъдете осигурена.
4. Не мога да отговоря - всяка банка си има правила.
Върнете го. В НОИ винаги са ми искали категорийния стаж да е на УП 3.
 Така както описвате документацията няма да признаят на лицето категориен стаж ако не е оформен надлежно. В НОИ изискват всеки категориен осигурителен стаж да бъде вписан в УП 3 със заверка на категорията - на коя точка от ПКТП отговаря.
Трябва да се обърнете към Инспекцията по труда, без тяхното предписание не можете да регистрирате Трудов договор с три месечно закъснение. Успех .. :wave:
С допълнително споразумение за изменение на Трудовия договор на основание чл.119 - основанието на договора трябва да се подаде с код 01.
Обезщетението за майчинство до 410 дни се влияе от МРЗ, но от 410 дни до 2 год. възраст на детето се определя с друг закон /закон за бюджета/ и за 2013 г. се запазва на 240 лв.
Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.

Неплатеният отпуск можете да ползвате до 8 годишна възраст на детето - по 6 месеца за всеки от родителите. Можете да постъпите както Вие желаете. Да използвате полагащият Ви се платен отпуск и след това да поискате неплатеният отпуск, който се полага на Вас- 6 месеца. Ако след това се налага да вземете още от този отпуск, трябва да имате писменно съгласие от бащата, че Ви отстъпва ползването на 5 месеца от полагащият се на него неплатен отпуск.
Достатъчен е 1 ден осигурителен стаж и можете да получавате минимално обезщетение. В калкулатора за месеците, в които сте била безработна би трябвало до се пише размера на минималната заплата през този период, който е 24 месеца преди започването на първия болничен за бременност и раждане.
С изтичане срока на договора може да се прекрати без предизвестие, нали за това е срочен договор.
Срокът на предизвестието при прекратяване на срочен трудов договор е 3 месеца, но не повече от остатъка от срока на договора.
Срока за регистрация в Агенцията по заетостта е 7 работни дни.
Да отиде в канцеларията на университета и да си подаде  декларация, че не е осигурена, ще започнат да я осигуряват от държавния бюджет.
Декларация 7 се подава до края на следващия месец от който започвате да си внасяте здравноосигурителните  вноски изцяло за своя сметка. Не трябва да подавате Д 7 всеки месец, а в момента, в който останете безработната и започнете да плащате първата си здравна вноска. Ако сте плащали няколко месеца здравни вноски и не сте подали декларацията, то вече сте закъснели и може и да Ви глобят.
Ако започнете работа и  Ви осигуряват на друго основание спирате, но след това ако отново се наложи да внасяте сама вноските си отново трябва да подадете Д 7 .

Кои лица трябва да подадат декларацията и в какъв срок?
Чл.40 от ЗЗО:(5) (Доп. – ДВ, бр. 49 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., предишна ал. 4 – ДВ, бр. 95 от 2006 г., в сила от 24.11.2006 г., изм. – ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. – ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Лицата, които не подлежат на осигуряване по ал. 1, 2 и 3, са длъжни да:
1. внасят осигурителни вноски върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване – до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, и извършват годишно изравняване на осигурителния доход съгласно данните от данъчната декларация;
2. подават декларация в срок до края на месеца, следващ месеца на възникване на това обстоятелство, по ред, определен с наредба на министъра на финансите, в която посочват, че ще се осигуряват по реда на т. 1.

Благодаря !   Все пак и да го осукват имаме време да подадем заявлениета. :wink1:
Извинявам се, ако някой е задавал този въпрос в друга тема !!!
До кога е срока за подаване на заявления за отпадане на стари задължения ? Аз се обадих в НАП и те ми отговориха със заобикалки, че има такова нещо, но още не работят по този въпрос. Казаха ми да се обадя по-късно, като не ми определиха след колко време и се опасявам, че нарочно го правят за да пропуснем сроковете. Имам 1 месец не покрит със здравна вноска за август 2004г.
Трябва да си заявите искане за издаване на ИКО -Идентификационен код на осигурител. Това се прави в НОИ на гишето на ревизорите и се представя пълномощно от фирмата, за която ще искате ИКО. С него може да се проверяват данните за осигурителните суми на всички служители, а също и данни за обезщетенията за временна нетрудоспособност, които сте подали в НОИ.
На сайта на НОИ в меню Е-услуги - Справки може да прочетете подробно и да си изтеглите бланката на искането :wave:
В промените на КСО от 01.01.2013 г. пише:
Срокове за представяне на документи за изплащане на обезщетение за временна неработоспособност или трудоустрояване, бременност и раждане, отглеждане на малко дете:
1. За осигурителите  – до 15-то число на месеца, следващ този, през който осигуреното лице е представило документите за изплащане на обезщетението пред осигурителя

За да разберем трябва да опитаме. Дано ти го приемат :wave:

Със сигурност ще последва и промяна на Приложенията.
Здравейте, някой може ли да ми каже какъв е текста за отпуска по бащинство за 15дни и какви документи трябва да ми предостави служителя за пред НОИ