1. И един ден е достатъчен, но е съмнително и 100% ще направят проверка. Не казвам, че ще откажат. Наистина е добре да е към месец. Членът е 71. Ако е да месец по-добре срочен ТД и прекратяване по чр.325, ал.1, т.3.
2. От датата на отпускането на предходното обезщетение, каквато е даписана в решението на НОИ. В случая 2015 г.
Всичко това поне аз съм го писала над 10 пъти
Здравейте,
След като гореспоменатия срок мина и ввчд стигнах и до НОИ сд сбкъсках с нещо невефоснрл за мен!!!!! Казус, който НИКИГА НИКЪДЕ НИКОЙ не е споменавал и много мила, за професионално мнение на какво може да сд обосновава подобно действие.
При 2 години и няколко дни работа в Англия, трима работодатели, застъпени. Прибирам сд с България- два месеца на трудов договор. Освободена по чл. 71. Отговарям на изискванията за борсата к за обезщетение. И изведнъж се оказва,че ще сздмат преди вте години осигурителен стаж. Но НЯМА ДА ВЗЕМАТ ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД!! и реално изискването им за е 12 месеца стаж го покривам със стажа в Анфлиа и го признават. Но не ми признават дохода, който е много повече от българския. И казаха,че ще изчисляват и бе,четенето на база девата месец работа с България на 1000 лева. Т.е. 60% са 600 лева. В Англия ме осигуряват на 1650 паунда. Не разбирам след като и двете страни и са с ЕС и след като съм чувала за подобни случаи с временна работа в България защо не се взима предвид дохода ми там. Казаха,че не е трябвало да имам стаж с България. Но това го няма като к фондация на фошков сместа търсих. Споменаха евро регламент 883, но въпреки това адвокатка ми каза,че нямат реално пълно основание да ми откажат да до свят и дохода мк от Англия.
На всичкото отгоре потвърдиха че ако аз почна отново работа в България дори за два месеца, после няма да вземат предвид 4 месеца за доход ,(досега имам 2 + примерно още два), а само от последния работодател. Т.е. даже това,че са в една държава, последователно работодатели не важи. Т.е. някакви закони някой си измисля и дали има логика или няма ...няма как да се защитиш...
Много моля за съвет, защото св чудя да подам ли документите си.
P.S. бяхме платили на финансов съветник за помощ пред и два месеца и следвахме всичко,което той ки каза. Дори сега той казва,че това не е възможно...