Кажете ми как точно да го изпиша? Какво изречение да напиша, пиша фактури на ръка.
Начин на плащане: Наложен платеж.
За пощенски паричен превод питайте в офис на Еконт.
А относно съветът ви да ползвам пощенски паричен превод, имате предвид, клиентът ми да ми плаща фактурата, чрез паричен превод по Български пощи, правилно ли разбирам?
Не, Еконт предлагат такава услага - клиентът плаща в брой в офиса/на куриера, а от Еконт Ви превеждат сумата по банкова сметка.
Ако изпращам например 10 кг. ябълки по Еконт, и получателят ми иска фактура в брой, тогава няма ли да стане дублиране на сумата - веднъж получавам приход от наложен платеж от Еконт, и втори път съм издала фактура за тази сума на клиент, като по нея трябва да получа пари ( а аз реално ги получавам от наложения платеж. Как се процедира в този случай?

Ползвайте пощенски паричен превод.
ПП Писали сме едновременно :) Значи нотариалното пълномощно си е едно. Другото е уведомление, което се подписва от упълномощителя, но не се заверява нотариално. Това е по-добре :)

Точно така, просто е важно в пълномощното да са изброени институциите, както и правата Ви за тях.
Може би просто не говорим за едно и също нещо. При попълване на Заявление за упълномощаване винаги излиза и " УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ, ОТТЕГЛЯНЕ НА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ, ПРОМЯНА НА ЕЛЕКТРОНЕН АДРЕС" , което се носи в НАП. Да, точното му име е Уведомление за упълномощаване, а не упълномощаване. Никога не Ви излиза ли ? Излиза винаги.

Отделно, както вече е ясно, че ако не се занесе от собственика на фирмата - упълномощител приносителят трябва да си има пълномощно. В това нямаме разминаване.  :smile1:

Въобще не стоплих за уведомлението. Помислих, че излиза някакво си пълномощно (буквално), което аз никога не съм виждала  :smile1:
Иначе да, то без уведомление нищо не може да се направи.
Това не може да бъде. Винаги при попълване на Заявление за упълномощаване излиза и самото Упълномощаване от фирмата към притежателя на електронния подпис. И когато фирмата - упълномощител го носи в НАП не се изисква друго пълномощно.
Нищо не ми е излизало, нито преди три дни, когато за последно попълвах заявление, нито никога преди това.
Когато се носи от притежателя на ел.подписа тогава трябва да има отделно пълномощно, че е оторизиран да го представи той пред НАП.
Имам едно нотариално заверено пълномощно, изброени са всички институции, описано е да подава, подписва и получава, включително и по ел. път, от мое име и за моя сметка всякакви документи, декларации, данни и т.н.
Преди 3 дни попълвах заявления за упълномощаване с ел. подпис и не ми излезе никакво тяхно пълномощно.
Като се чекне ДДС декларацаии иска да се прикачи нотариално заверено пълномощно.
На фирма, която не е по ДДС не ми поиска нищо, отидох си в НАП с пълномощното в свободен текст, потвърдих заявлението и готово.
Никъде не ми е излизало тяхно пълномощно.
1. В едно пълномощно се описват всички институции.
2. Образец няма - пише се свободен текст, изброяват се правата, които Ви се дават със съответното пълномощно.
3. На всякъде искат копия, един оригинал Ви е достатъчен.
До колкото си спомням май нищо не се връщаше, просто като влезете трябва да виждате цистерната, че е декларирана/активна (не си спомням точно какво пишеше)
За срока - да се надяваме, че ще минем между капките :)
А по другия въпрос - мисля, че най-разумното решение е смяна на счетоводителя.
И аз малко заспала сутринта пусках справки по чл. 73, приети са без проблем по ел. път.
И на двата въпроса - Да.
Според мен да, защото това е част от възнаграждението на лицето.
Не,
Ако ДОО е била 500 лв, и трябва да намалите с 10 лв. сега подавате с код К ДОО 490 лв и всички останали суми както са били в редовната.
Справки - Справка за извършени плащания, преведени по сметки на НАП и погасени задължения с тях №974
или
Справки - Справка за задълженията и плащанията №417
Може да се върнете в стария портал, все още.

Директор, организация - 11206005
Директор, предприятие - 11206006
Директор - 11206048

Някое от тези, може би
Ако правилно съм разбрала, че сте подали Д6 с по-малко ДОД, отколкото трябва, просто пуснете нова редовна Д6 с код за вид плащане 8, само с разликата.