Все още не ми е предоставен НА и не мога да кажа как точно е описано. Като ми го дадат ще пиша пак.
Благодаря Ви!
Здравейте,

Имам следният случай и тотално се обърках.
Преди време е закупен недвижим имот (място) с идеята да се изгражда хотел там. Самият имот си е заведен в сметка Земи/терени/. Имало е наченки на строителство, но по една или друга причина всичко е разрушено, изравнено и оставено така. Съответно имам дебитно салдо в Разходи за придобиване на ДМА. Проблемът е, че приходът от продажбата е в пъти по-малък от Разходите за придобиване на ДМА.
Моля за съвет!
Благодаря предварително!

И аз сгафих за м.10.2020г. Подадох на 28.11.2020-тогава установих пропуска. И сега съм в трепетно очакване :blush: :noexpression:
Има ли начин, ако все пак решат да правят акт да го напишат на мен, а не на лицето, на което пропуснах да подам нулевата СД? Все пак аз съм виновна.
Не - пишат се два акта - един на управителя ФЛ и един на юридическото лице. Ако държите да поемете отговорност просто се разбирате със собственика при евентуална глоба да я платите Вие.
Дори когато, както Вие се изразявате "се предадете доброволно"  вероятността да са по-снизходителни е много по-голяма.
Не, но няма шанс да не Ви хванат - повярвайте. Последното беше за юни т.г., през август дойде писмото и чак след това подадохме ДДС-то, за връчване на акта отидохме директно с възражението, след месец и нещо се обадиха и отидохме да ни връчат предупреждение.
Имала съм поне 5-6 такива случая на различни фирми, до сега не съм глобявана.
Подавайте! Като Ви поканят да Ви връчат акта пишете едно възражение и им го носите веднага:

                                                    В Ъ З Р А Ж Е Н И Е
От ..............  с ЕГН:..................... и ЛК № ................... издадена на ......... г. от MBP—........., в качеството ми на Управител на
„........“ ЕООДсъс седалище и адрес на управление ........... и ЕИК:........,
                                                    О Т Н О С Н О
Акт за установяване на административно нарушение…………………………………….., а именно неподаване на Справка-Декларация по ЗДДС и отчетни регистри, съгласно чл. 125 от ЗДДС
                                           Уважаеми Г-н/Г-жо Директор,
„..............“ ЕООД е регистрирано по ЗДДС през месец ......... г. До този момент няма неподадени или подадени извън срока Справки-Декларации и дневници по ЗДДС. Всички те са подавани в законоустановения срок.

За м. ................. г., действително е пропуснато подаване на СД по ЗДДС и дневниците за покупки и продажби, с което е нарушен на чл.125 от ЗДДС.
СД по ЗДДС заедно с отчетните регистри за месец ............ г. са подадени веднага след установяване на пропуска, а именно ............. г. 
Резултатът за месец...........  г. е 0., което по никакъв начин не ощетява бюджета.
Предвид на това, че:
- това е първото ми нарушение
- няма умишлени подбуди от моя страна
- СД и отчетни регистри по ЗДДС са подадени преди да бъде установено нарушението от страна на НАП
- извършеното нарушение е формално и маловажно, и по никакъв начин не ощетява държавния бюджет и не накърнява интересите на държавата,

моля органа по приходите да приложи чл. 28 от ЗАНН и да наложи само предупреждение.

Вероятността да минете само с предупреждение е огромна, така че дерзайте!


Всеки месец вадя плащанията на ПОС от банковото извлечение. Тези, които са с фактури платени на ПОС си ги осчетоводявам 503/411 (съответния клиент), останалите събирам на едно и осчетоводявам 503/411 (Население). Останалият оборот от КА го осчетоводявам 501/411
Здравейте,

Не мисля, че е от значение как ще са подредени колоните, но по-логично е (а и по повечето документи са така) да са мярка, количество, ед. цена.
С Еконт се прави едно споразумение през сайта им (трябва да имате регистрация), само не си спомням дали се ходеше на място в офиса за потвърждаване на споразумението или не. И когато се подготвя пратката се избира въпросното споразумение и парите си влизат по банков път.
Няма ли колеги с бензиностанции?
Здравейте,
При деклариране покупни цени на горива за предходен месец (става дума за бензиностанция), кое количество трябва да се впише - полученото или продаденото? Защото в приложение 1 пише количество реализирано гориво, което за мен означава продадено. От друга страна се иска доставната цена на полученото гориво, и няма логика да се декларира количеството продадено гориво.
Обърках се напълно.
Моля за помощ!
Благодаря предварително!
Мисля, че това ще Ви свърши работа:

45.20   Техническо обслужване и ремонт на автомобили
72311015   Работник, поправка на джанти и гуми
1. НСИ - декларация за неактивност
2. ТР - същата декларация

Мисля, че няма изменения от миналата година и би трябвало да е това.
Може да ползвате личната си банкова сметка. Задълженията за плащане на осигуровки не отпадат нито поради факта, че ще сте ЕТ, нито поради това, че работодателят Ви Ви осигурява, освен ако последният не Ви осигурява на максималния осигурителен доход, който в момента е 3000 лв.
След като фактурите са с дата преди регистрацията, мисля че нямате право да ползвате данъчен кредит.
Здравейте,
При регистрацията на фирмата името задължително трябва да е измислено и попълнено в заявлението.
Няма срокове за издаване на печат - той ще Ви трябва на Вас, преценете си кога.
Не може да използвате личната си банкова сметка за получаване на плащания на фирмата. Преди подаването на документи в търговския регистър за регистрация на фирмата трябва да имате открита набирателна сметка на фирмата, ако ще е ЕООД/ООД. Може да използвате личната си сметка само ако регистрирате ЕТ.
Към коя банка да се насочите - всеки ще Ви даде различно мнение. Може да си проверите условията в няколко банки и да прецените, коя ще Ви е най-добре.
Дали ще е ООД/ЕООД няма значение за осигуровките - при започване на дейност Вие трябва да сте осигурен/а или като СОЛ или по ДУК.
И по последния въпрос - вероятно ще е необхходима регистрация по ЗДДС.
Здравейте,
Няма проблем да прекъснете осигуряването, но трябва ежемесечно да подавате нулеви ДДС декларации.
Сега опитах, но не ме допуска да подам заявлението, иска да се прикачи файл.
Прикачете справката за оборота за последните 12 месеца и ще стане. След това ще Ви изпратят искане за представяне на документи.
- Георгиев, какво става с теб? Преди беше дебел, сега си слаб. Беше черен, а сега си рус.....
- Извинете, аз не съм Георгиев.
- А сега вече не си и Георгиев...