Здравейте,

След няколкомесечно ходене по мъките (НАП) не мога да коригирам Д1 и Д6 за 2015 г. Проблемът е, че в някои месеци Д6 е едновременно в увеличение и намаление  - някои фондове са в увеличение, а други в намаление. Отивам и подавам коригиращи Д1 с шестицата в увеличение. Системата ги отхвърля поради несъответствие между Д1 и Д6. Понеже има и заличаващи Д1, тях ги пускам с Д6 в намаление, но системата им отново ги отхвърля поради несъответствие между двете декларации.  Въртя се в омагьосан кръг и нямам идея какво да правя. Сега съм решила да подам Д1 и Д6 в увеличение със суми отговарящи на Д1 и след това да пусна заличаващите Д1 с корекция на Д6 вече с реалните суми, въпреки че служителките в НАП ми казват да не го правя така, за да не коригират 2 пъти. Обаче друг вариант според мен няма - системата постоянно ще ги отхвърля и така до безкрай.

Моля ви дайте ми съвет да ги направя ли така както съм решила, въпреки несъгласието на НАП-аджийките или да мисля други варианти!

Предварително благодаря!
Много Ви благодаря dalila!
Здравейте,

Трябва да коригирам Д1 и Д6 за 2015 г. В някои месеци обаче, Д6 е в увеличение. Когато отидох в НАП да подам корекциите (тези, които са в намаление), служителката ми каза, че първо трябвало да подам тези в увеличение, за да може като коригирам Д1 тя да отговаря на Д6. Вчера пуснах редовните Д6 по ел. път, но ми ги върна със следното съобщение:
"Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6...."
Явно трябва първо Д1 да се коригира и тогава Д6, но защо тази от НАП ми каза най-напред да подам увеличението на Д6? Някакви идеи?

Благодаря предварително!
Здравейте,
Получих писмо за някакви задължения от 2011 г. Преди не съм получавала писма, които да спрат давността и тя да започне да тече отново.
Въпросът ми е, не трябва ли тези задължения да са отписани по давност, тъй като са минали 5 години?
Благодаря Ви предварително!
1. В статистиката се подава декларация за фирма без дейност до 31.03.2017 г.
2. Подава се декларация по чл. 92 без дейност (обр. 1010а) в НАП до 31.03.2017 г.
3. Подава се ГФО с нулеви баланс и ОПР в търговския регистър до 30.06.2017 г.
Оо, не - вече имам указания, но не са за таксата :). Имам подадено и друго заявление след това, и за това ги обработват чевръсто :).
Ами вече подадох с нея - ще видим :).
Здравейте,
Имам отказ за публикуване на ГФО за 2015 г. като причината е липсващ документ за внесена държавна такса. Таксата е платена на 30.06.2016 г., когато е подаден и отчета, но явно съм забравила да прикача документа.
Въпросът ми е мога ли да ползвам тази вносно бележка или да платя отново таксата и да представя новата вносна бележка?
Предварително благодаря!
Чак проверки мисля, че няма да имате. Ще Ви пишат акт и ако всичко останало Ви е изрядно вероятно ще мините само с предупреждения - без глоби.
Значи не е задължително да са заедно с корекциите.

Благодаря Ви Pupeshche!
Да не отварям нова тема - да си пиша в тази.

Сега подготвям корекциите на декларации образец 1  и 6 и забелязвам, че ДЗПО-то е в увеличение. Въпросът ми е, заедно с корекциите ли да нося редовните Д6 с разликите в увеличение, или да си ги подам отделно по ел. път?

Предварително благодаря!
Относно декларацията по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2015 г. получихме решение за отказ точно заради омазаните осигуровки, за това мисля, че няма да има проблем.

Благодаря!
Още веднъж много Ви благодаря delphine.

Декларациите са за 2015 г., за това толкова се притеснявам НАП-аджиите да не се запънат нещо.

Пак благодаря :)!
Сега забелязах обаче, че в предписанията пише "да подаде основни данни ... както следва:
м. март 2015 г. - осигурителен доход в т.21 - 420.00 лв. ..."

и така до края на годината

Може ли нещо да се направи или трябва да ги подам с 420 осигурителен доход и да искам възстановяване на разликите?

Много четох и тотално се омотах.

Благодаря предварително!
Здравейте,

Управител и съдружник в ООД се осигурява като управител на 1650 лв. Следва вписване в търговския регистър на друг управител, но още няколко месеца Д1 са подавани на стария управител с код 10 върху 1650 лв. Макар и със закъснение, в НАП е подадено ОКД5 за самоосигуряване от датата на вписване на новия управител в търговския регистър.

Знам процедурата за корекция - предписания от НОИ, заличаване и подаване на нови Д1, но не това ме притеснява.

Въпросът ми е какво трябва да се направи, за да може този доход от 1650 лв. да си остане толкова. Не искаме да възстановяваме - лицето иска този доход да му бъде признат за пенсия.

Благодаря предварително!
Аз си подадох заявление за предписанията, и съответно им представих ведомости за заплати, от където се виждат и ОД и БТВ и всички останали неща :).
Иначе, ако е минала една година от изтичане на 7 дневния срок за подаване на ОКД5 няма да има глоба, но може да декларирате осигуряване само на ниския процент. Скоро подавах ОКД5 за 2015 и за това знам.
Проблем е само да не Ви направят проверка до изтичане на давностния срок, ако решите да го изчакате. А в другия случай може да минете и само с предупреждение - без глоба. Зависи дали това Ви е първо подобно "нарушение", дали това ощетява държавата, и най-вече в какво настроение са НАП-аджиите, които ще Ви пишат наказателното постановление.
Щом е първичен - да.