Здравейте, в петък при подаването на Д6, НАП са ми я отхвърлили-броя на декларациите от файла не отговаря на декларираните в придружителното писмо. Д6 съм попълнил в три колони: 1 за м юли и още 2 за месец август, писал съм, че подавам 3 броя. Един брой ли трябва да пиша или колко?
Благодаря :smile1:
Здравейте, имахме хора, които работеха по ГД за периода 15,07-15,08. Възнагражденията съм изплатил през месец септември. Въпросите ми са: 1. Д1 и Д6 трябва днес да подам? и 2.Д1 трябва ли да са по две на човек, тоест от 15.07-до 31,07 и 01.08-15.08? Нещо съвсем се замотах :hmmm:
Здравейте, при ползването на калкулаторите за ГД ми прави, че се удържа ДДФЛ само на лица пенсионери. Така ли е или аз греша някъде. ДДФЛ-то при ГД ,кой го внася?
6.4 Koлежката може би да е имала в предвид 401/503
Благодаря, щях най-вероятно декл за 3-то тримесечие да забравя :( :give_rose:
Здравейте, имахме хора, които работеха на ГД за периода 15,07-15,08.2013г. В Понеделник-23,09,2013 им изплатих сумите. Осигуровките до кога трябва да им внеса и съответно да подам Д1 и Д6. Мисля, че до 25,10,2013 трябва да внеса и подам, но не съм сигурен. Благодаря.
може ли по чл325, някоя от алинеите. До колкото разбирам от закона, в никакъв случай да не подписва на основание чл326 и 327??????????
Здравейте, един приятел ще го съкращават и за да може да се регистрира в БТ,  за да получава обезщетение-по кой член трябва да бъде съкратен. Тази година не е ползвал отпуск и миналата също. Колко дни ще трябва да му платят от фирмата, заради неползвания отпуск?
Здравейте, бих искал да попитам в искането по чл129, ал1 за възстановяване на ДДС каква е тази справка за извършено приспадане на ДДС, която трябва да приложа и до колко дни след подаване на искането започва проверка или ревизия на фирмата?
Много благодаря :smile1: :give_rose: :give_rose: :give_rose:
Д1 подавам ли или само Д6?
И данъка ли трябва той да си внесе?
Здравейте колеги, имам да плащам хонорар на адвокат. Той ще ми даде бележка, че се самоосигурява на 2200лв. В такъв случай трябва да му удържа 10% ДДФЛ  върху сумата или нищо не трябва да му удържам?
Благодаря, получи се :smile1:
на моят има, но подписът е на ф-та в която работя, не на тази, която искам да проверя. Това ли е проблемът?
Здравейте, искам да разгледам едно заявление А4  на ф-ма в търговския регистър, но сайтът ми иска някакъв сертификат и пин. Знае ли някой какво се прави в този случай?
На 8 часа-помощник куриер!
Благодаря за пожелания успех, но така и не получих отговор!!!!!!!!!! Каква сума ще му удържат?????????