Приети са.
Да, няма за март подадена, но не знам как да станат нещата-да подам за март и корекция на април?
Здравейте, при преглед на подадената информация в системата на НАП, установявам, че миналия месец при Д1 и Д6 като период вместо месец март съм подал април. Как да коригирам нещата и дали ще има санкции?
Здравейте колеги, тъй като искам да напусна имам следния въпрос: В трудовия договор ми пише 15 дни предизвестие. Ако работодателят не пожелае да ме освободи след тях, може ли да ме задържи против волята ми, т.е поне 1 ,месец предизвестие?
На 14,04,2014 сме внесли за първото тримесечие авансовите корпоративни вноски, някаква декларация трябва ли да подам.
Здравейте колеги, в момента разглеждам декл по чл 55. Ние сме платец на дохода/за 2013 сме плащали наем на наемодател/, но последните 3 месеца не сме му уддържали 10% данък, трябва ли нещо да декларирам в такъв сл с декл чл55?
Здравейте, издадох за всеки месец за изминалата година служебни бележки за наема, който сме плащали на физическо лице-12 месеца/с калкулаторите на форума/. Днес ми звъни наемодателя, че счетоводителката му, за да попълни дан.декларация иска само едно, че и е "абсурдно" да сканира 12. Може ли да ми дадете линк на образец за 1 обща, че не откривам на този етап. Благодаря
Благодаря
Здравейте колеги, къде точно в сайта на Столична община мога да проверя дължимите данъци на МПС-тата/по ЕИК/ за 2013г?
Празните справки въобще не изпращам, никакви нули, съответно не пиша. Само страниците, в които има данни попълвам и пращам  :)
Благодаря за търпението и отговорите
Вече имам пълна информация относно питането ми, та-доставят ни лицензи, които са сп.мен ДНА, но тях ще ги препродаваме на наш клиент. До колкото разбирам от закона-ще имаме право да си приспаднем ДДС, то. Въпросът ми е, сега като ходя да рег консорциума, трябва ли да подам списък на активите или може до 45 дни след излизане на регистрацията?
В този случай, значи можем/ значи току-що ми казаха, че не било услуги, а лицензи?/ ???????
Консорциума няма активи и фактурата от доставчика е свързане с извършване на услуга, и консорциума не е рег по Търговския закон, а по ЗЗД
Здравейте колеги. Нашата фирма и друга ф-ма сформирахме консорциум. И двете фирми сме регистрирани по ддс, но консорциума още-не. Консорциума има доставчик, който иска да му издаде фактура, та въпросът ми е-ще може ли ако фактурата от доставчика е с днешна дата, след регистриране на консорциума да си ползваме ддс-то или не./и ако може чл от закона за да прочета за случая/?
Попълвам на хартиен носител, в сайта на НАП нямя такова прил
Тъй като имам разходи от глоби по съдебни дела с тях трябва да увелича счет.резултат. Трябва ли да попълня приложението?