Здравейте, колеги. Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват на въпросите ми. Във фирмата, в която работя съм назначен на пост.трудов договор с изпитателен срок от 3м уреден в полза на 2 страни. Бях в болничен/още не ми е изтекъл изпитателния срок/ и днес в първия работен ден след болничния работодателят ми се обади/Грък е и е в Гърция днес/ да напусна офиса/разбра, че ще трябва да постъпя в болница в края на Март-заради махане на импланти от по-рано счупен крак/ и че ще ми освободи с основание, че е нямало достатъчно работа. Полагат ми се 5дни неизползван платен, годишен отпуск+отработеното до днес включително + обезщетение за 1 месец. Нещото, което ме притеснява е/до колкото го опознах за близо 3м, че ще се опита да ме прецака/Трудовите договори не са подписани. Как мога да си защитя правата?/утре ме вика в офиса/. Благодаря!
Здравейте, миналата седмица подадох заявление на наш клиент за регистрация по ДДС. Фирмата му няма дейност/няма издадени и получени фактури. Човекът днес съобщава, че има намерение тази седмица да си закупи автомобил./регистрацията по ЗДДС чл100 още не е излязла/. Според вас, дали е по-добре да изчака след излизане на регистр. или още тази седмица да си закупи автомобила. Ще може ли да ползва ДК?
Себестойносттс на 1 бурканче е 25лв, но има и със себестойност 32лв/по покупна фактура/. Раздал е около 60бр.

Здравейте, имам следното питане: Наш клиент, който се занимава с покупко-продажба на мед/не е производител отива на изложение във Франция и част от закупения мед раздава като мостра. Цената на 1бурканче мед е 25лв, няма етикет. Как се осчетоводява "раздаването" на меда, какви документи са необходими и признава ли се за текущ разход? Благодаря
Здравейте, опитвам се да назнача лице на трудов договор, управителя е чуждестранно лице, попълнил съм данните за ЛНЧ, но в програмата ми иска и Л.К номер. Какво да попълня там идата на издаване на ЛК
Здравейте, колеги. Моля за вашата помощ. От утре трябва да започна работа във фирма, но днес главният счетоводител напусна. Сам ще трябва да се назнача с ел. подпис. Имам питания относно уведомл. по чл.62.
в основно трудово възнаграждение се пише брутната сума по договор?
ще бъда назначен на срочен договор/3месеца или 6 ще доуточним утре/ със срок на изпитване. Затруднявам се по чл 68 ал1 т,1 ли трябва да е? И в графа 12,Срок на договора дали като дата трябва да напиша 4,4,01,2017г/ако договорът е с три месеца изпитателен срок?/ Благодаря!
Здравейте колеги, четох правен казус, но никъде не намирам отговор на въпроса кога и колко? Моя позната/работи в хипермаркет/ по време на работа/началото на декември/ претърпя злополука. Падна и каса върху главата, в следствие на което има 6 шева. Дадоха и болничен десет дни. Кога ще си получи обезщетението-в януари месец със заплатата за декември и брутния размер на заплатата ли ще е? Благодаря
Благодаря за отговора. Да-8месеца без прекъсване, последните 2 са с решение на ТЕЛК. :good:
Здравейте колеги, от 02,04,2015г до 21,12,2015вкл съм в болнични поради битов инцидент. На колко дни право на платен отпуск за тази година имам право: 20 или пропорционално на отработените месеци? Благодаря ! :smile1:
Вече ми се изясни, благодаря
Благодаря за линка, до колкото  разбрах от прочетеното, няма точно определено  :(
Здравейте, ако някой има запор върху заплатата/кредит за погасяване неиздължен/, колко е минимума, който е по закон "недосегаем'/мин.работна заплата?
Здравейте, имаме кола, която е излязла от употреба много отдавна. Искаме да върнем рег. номер. Предполагам се подава някакво заявление в местни данъци и такси по местоживеене на лицето или знае ли някой каква е процедурата? :noexpression:
Много благодаря.   :good:
Благодаря, но по справка му излиза, че няма задължения, тъй като има надвнесени малко над 3 хил лева, интересува ме тази справка, по която се виждат осигуровките месец за месец, защото в някои месеци не са внасяни осигуровки по даден параграф, а в други има надвнесени. Има разминаване между декл.1 и декл 6??? :blink:
Здравейте, един познат иска да разбере за изминалите 5 години какви задължения за осигуровки и данъци има. Как се казва документа, с който да поиска справка. :)
Здравейте, ако юридическо лице не е внасяло осигуровки за няколко месеца през 2006 и 2007 г кога им изтича давността? Как се броят тези 5 години?