И това ще пробвам.  Но как да залича Д 6  - да я пусна с нулеви стойности ?!
Открих си проблема - искам да коригирам с корекцията вид осигурен от 01 на 28 и най - вероятно от там става  :blush:
И това ще пробвам.  Но как да залича Д 6  - да я пусна с нулеви стойности ?!
След подаване на коригираща за обърканото лице и Д 6 коригираща :Декларация обр.1: Ред :1 БУЛСТАТ:*********** ЕГН:********** Неправилна последователност на подаване на декларация по отношение на Код корекция - предишна декларация:няма намерени, текуща декларация:1
В дружеството има две лица - СОЛ и едно наето. Обърканият период е м.06/2020.
Имам протокол за първоначано подадените данни за м. 06/2020 за две Д 1 и Д 6, успешно подадени, обработени и приети. За съжаление не разполагам с ПИК на наетото лице, за да проверя как стоят данните по неговата партида.
От гледна точка на ЮЛ хронологично след обработените две Д 1 и Д 6 следват неуспешни опити за подаване на корекции и заличаване до момента, в който прие само заличаването на СОЛа.
Т.е. в резюме сега имам за корекция Д 6 и Д 1 на зополучното лице и да подам отново Д 1 на СОЛа.
Проверих задълженията по дан - осиг. сметка си стои задължението точно за грешно подадените данни на наетото лице.
Т.е. сега да пусна  корекция на грешния запис + Д6 корекция и най - накрая Д 1 на СОЛ, без обвързаност с Д 6
Още по - голяма каша стана, пуснах заличаването и ми прие  от две Д 1 само едната, а втората /неизвестно коя обаче/ е отхвърлена :(.
Отново същото съобщение "Декларация обр.1: Ред :1 БУЛСТАТ:******* ЕГН:***************Неправилна последователност на подаване на декларация по отношение на Код корекция - предишна декларация:няма намерени, текуща декларация:1
Проверих първата, грешна декларация е приета.
Имам проблем още с приеманито на заличаващия запис - "Декларация обр.1 Файлът е отхвърлен: Броя на декларациите от файла не отговаря на декларираните в придружителното писмо ! RMS:88211"
Т.е втория запис е за СОЛ, който дължи само данък и притесненията ми са да не се удвои задължението.
А необходимо ли е да пусна всички декл. 1 /и тези, които не се нуждаят от корекция/, но са били подадени с първоначалното пускане на Д 1 ?
Явно не съм разбрала правилно последователността и начина на подаване - първо пускам заличаване на Д 1 без да се подава Д6. След като се обработи записа пускам редовна Д 1  и корекция на Д 6. Така ли е ?
Декларациите са за м.06/2020. Четейки наредбата разбрах, че срокът ми за корекция е до края на м.08/2020.
Допуснала съм грешка като не съм нанесла неплатения отпуск на едно лице. Това налага да пусна корекция на Д 1 и Д6, но не ми ги приема. Съобщението е: "Неправилна последователност на подаване на декларация по отношение на Код корекция - предишна декларация:няма намерени, текуща декларация:1", а грешно подадените декларации са приети. Къде бъркам?
Трябва да издам фактура за доставка на услуга към дан. задължено лице в Обединеното кралство. Правилно ли е: :blush:

1. Да впиша ват номера на клиента, който вече не е валиден
2.Да ползвам преходния режим до 31.12.2020 и по стария ред съгл. чл.21 ал. 2  да издам фактура с 0 % ДДС
3. Може би в зависимост от това дали се вписва ВАТ номера ще стане ясно дали ще се подава и ВИЕС декларация.
Как се урежда издаването на болничен лист на лице, което по време на отпуск се намира в страна членка на ЕС и там е претърпяло битова злополука?
Кога е правилно да се  изплати обезщетението в случай, че трудовото правоотношение се пректратява на 01.08.2020 - с РЗ за м.07/2020, изплащани през август или с РЗ за 08/2020, изплащани през септември 2020 ?
Точно така и като добавка финансов резултат от продажбата в ЕТ не мога да отчета. Мислех си дали пък да не отделя тези 5 % в приходна сметка и да ги обложа в ЕТто, за да не е съвсем прегрешила.
По договор продавач /на ЕТ Х/  е ФЛ- леля Сийка , а купувач е ЮЛ.
Леля Сийка е получила цялата стойност по продажбата на личната си сметка и е пуснала ГДД, където си е обложила дохода като ФЛ. При приключването на ЕТ Х обаче става качамака, и данъчния режим за облагане на дхода от продажбата на предприятието е различен при ФЛ и при ЮЛ.
Може ли някой да вземе отношение по въпросът ми ?