Много благодаря! Хубав ден!
Ще се използва за лекият автомобил на фирмата, вечер за паркинг.Няма да се използва за извършване на дейност. Ами, трудна и нагласена работа.Затова се притеснявам.
Благодаря any! Категория I, като съоръжение.според Вас, паркомястото няма нищо общо с жилището. Защото са на един и същ адрес.При една ревизия няма ли да имам проблем с данъчните.
Здравейте! Има един много оплетен случай,а именно:
Собственика на фирмата си купува жилище, но като физическо лице, т.е., не на фирмата.Към това жилище има паркомясто , което купува на името ма фирмата.
Въпросът ми е: Правилно ли е жилището да е на физическото лице, а паркомястото заедно с земята да е на фирмата и към коя група ДМА и ДНМА да го зачисля. Следва ли да се начисляват амортизации.Стойността на паркомястото заедно с земята е 20000 лв.
Благодаря Ви предварително!
Мога ли сега през м.Ноември да подам корегираща декл.обр1 и обр.6 касаеща м.07.2013 г., или само с предварителни подадено заявление за корекция в НАП?
Много, много благодаря!Нещо се пообърках, но вече съм напълно наясно.
Хубав и успешен ден! :smile1:
Благодаря!
Платеца на доходи е юридическото лице според мен, защото той удържа и внася данъка.Отново според мен юридическото лице е задължено да подава декл.по чл.55.(права ли съм?)
А какво става с вноската за 4-то тримесечие?Кой я внася?-физическото лице с подаване на декл.по чл.50 ?
Как се изчислява данъка върху доходи от наем?
Пример: наем- 1000.00 лв., 10% необх.признати р-ди 100.00 лв.Данъчна основа за определяне на данъка 900.00 лв., данъка за внасяне по тримесечия-3х 90 лв.=270.00 лв.
Вноски -  до 30.04- 270.00
              до 31.07- 270.00
              до 31.10.-270.00
Наемодателят е физическо лице, а наемателят е юридическо лице.Кой подава декл.по чл.55.
Здравейте! Затруднена съм в изготвянето на график за работно време е кафе и топли закуски.Колко продавачи трябва да назнача, на какво работно време, за да е съобразена почивката, която им се полага?Ако може някой да ми помогне много се моля!!!Предварително благодаря!
Здравейте! Затруднена съм в изготвянето на график за работа на 12 часа.Става въпрос за кафене.Колко сервитьорки трябва да назначим за да се сменят и по колко дни да работят и колко дни за почиват.Моля Ви, ако някой може да ми помогне да ми изпрати образец.Предварително благодаря.
Самоосигуряващо се лице има ли право на неплатен отпуск за отглеждане на дете след навършване на 2 години.
Много Ви благодаря!И аз съм на същото мнение, но съм в спор с управителя.От ИТ по труда са му казали , че е задължение на счетоводителя-не знам по каква логика.
Моля, колеги дайте мо отговор на въпроса, който ме затруднява и съм влязла във спор.
- Кой изготвя месечните графици за работа на смени, работодателя или счетоводителя?
Предварително благодаря.
Благодаря, Ви колеги! И какво сега, за да ми е мирна главата, да пиша ДС ли?Мисля, че е излишно, но според ИТ.??? :hmmm:
При промяна на минимален осигурителен праг в началото на всяка година, трябва ли да се сключват допълнителни споразумения с работниците?
Предварително благодаря!Успешен ден!
Много Ви благодаря!Така е, но защо ме затрудни и сама не мога да си отговоря.Благодаря!
Не е упоменато в договора, но аз съм начислила и възнаграждение и вноски.Грешно ли е?
Начислява ли се възнаграждение за работа в празнични дни на управителите по договор за у-ние и контрол и на прокуристите, които също са по договор за у-ние и контрол?Дължат ли се осигуровки в/у тези начисления? Благодаря предварително!
ЕООД има зачислен  и вписан в Амортизационния план-данъчен и счетоводен на фирмата ДМА(лек автомобил).Може ли собственика на ЕООД-то да продаде този автомобил на себе си, като физическо лице,  тъй като вече не му е необходим за дейността на фирмата?
През 2012 година ежемесечно и в срок съм внасяла данък наем. До 10.01.2013 г. подадох декларация по чл.55 за м.12.2012 г., но за месеците от 01. до 11 2012 г. не съм подавала всеки месец декларация както изисква закона.Сега какво да правя? Да подам ли до 31.07.2013 г. или ??????? Защото до 31. 07 2013 г. е за дължимият за 2012 г. данък, но внесен през 2013 г., а аз съм внесла данъка,но не съм подала декларации.