Здравейте,по кой курс да заприходя получана стока от Китай с митническа декларация-по фиксинга на БНБ към датата на издаване на фактурата или с курса от митническата декларация?
Предварително благодаря за отговора.
Аз и на тях звънях/т,е на митническият ни агент/.Отговор-ами не знам...Когато е натоварена стока ,ние искаме транспорта на стоката и я вкючваме в МОС,нищо ,че има вече един път начислено ДДС.Днес ще обмитявам и ще видя как ще стане,но техният отговор беше,че включват транспортните р-ди в стойносттта.Ами като ги включват-ще им ги подам и това е.Просто ми е странно,че става двойно ползване на ДДС.
Здравейте,днес ходих на консултация в НАП .На зададеният от мен въпрос ми отговориха,че трябва и фактурата за закупеното гориво на територията на страната също да бъде включено в митническата облагаема стойност,нищо ,че вече един път е обложено горивото с 20 % ДДС.Казаха ми,че това са разходи по транспорт на стоки и влизат в облагаемата стойност.
Здравейте,моля за помощ.Регистрирани сме по ддс в Б-я.Закупихме багер втора употреба от Швейцария.Разполагаме с камион,който ще замине за Швейцария и ще натовари багера,за да го транспортира до Б-я.Камионът е наша собственост,ДМА.
Въпросът ми е следния-когато тръгва от Б-я камионът ще  бъде зареден с гориво и съответно ще има данъчна ф-ра за зареденото гориво в Б-я.Влизат ли разходите за това изразходвано гори в МОС на багера,който ще бъде докаран.Ако тези р-ди влизат в МОС няма  ли да стане двойно облагане с ДДС на тази ф-ра за гориво,издадена в България.
Благодаря предварително за отговора.